Acneea - tratament homeopatic

on . . Accesări: 18564

acnee.jpgProblemele de sănătate cu care pacienţii se prezintă la medicul homeopat sunt diverse şi de multe ori ei ajung la noi după multe încercări cu tratamente alopate. Acneea este o problemă în special a tinerilor la vârsta adolescenţei care după multe tratamente locale apelează la medicul homeopat. Este o afecţiune care apare în special la vârsta adolescenţei dar există forme de acnee care apar şi la vârsta adultă. Tratamentul homeopatic prescris de medicul cu competenţa necesară, echilibrează organismul în ansamblu la toate nivelele lui. Un remediu homeopatic corect prescris trebuie să rezolve atât problemele fizice cât şi cele mentale şi emoţionale ale pacientului.
Iată câteva remedii homeopatice care prescrise de catre medicul homeopat,ca  remedii constituţionale, pot trata acneea.
Sulphur este un remediu foarte frecvent prescris în homeopatie. Lenea şi neglijenţa sunt caracteristicile acestui remediu. Pacientul are aspect murdar şi neîngrijit. Erupţia acneică este agravată de căldură şi este caracterizată de o mâncărime intensă.
Aceste simptome se agravează după ce se spală.
Belladonna are pielea roşie şi foarte fierbinte şi poate prezenta o erupţie asemănătoare scarlatinei. Este un remediu caracteristic stărilor febrile cu evoluţie rapidă.
Calcarea silicata este un remediu folosit în principal în acneea severă şi acneea rozacee.
Calcarea sulphurica se administrează în cazul formelor grave de acnee caracterizate de erupţii care supurează intens. Este un remediu util pentru abcesele cu orice localizare şi care se vindecă foarte greu.
Carcinosinum este un remediu indicat pacienţilor care prezintă nevi pigmentari precum şi acnee pe faţă, spate şi pe piept.
Acneea la pacientul Causticum apare în special pe vârful nasului. Este un remediu care poate acţiona asupra tuturor organelor în special asupra sistemului nervos în cadrul degenerescenţelor apărute la acest nivel.
Pacientul Graphites are pielea groasă şi crăpată şi prezintă o secreţie asemănătoare cu mierea. Unghiile sunt îngroşate şi deformate. Este un remediu caracteristic pentru pacienţii obezi care prezintă diverse afecţiuni dermatologice.
La pacientul Hepar vom găsi adesea abcese foarte dureroase care supurează.
În cazul unei acnei cronice caracaterizată de supuraţii intens mirositoare şi cicatrici este indicat remediul Mercurius.
Psorinum este un alt remediu util în afecţiunile pielii. Pielea are aspect murdar chiar dacă pacientul are o igienă corespunzătoare. Erupţiile sunt caracterizate de mâncărime intensă. Este un remediu care poate fi util în scabie.


Dr. Simona Bărnuţiu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!