AROMASIN®-pentru femeile cu cancer mamar aflate în postmenopauză

on . . Accesări: 5610

Aromasin® (exemestane), un produs al firmei Pfizer Inc, pe baza studiului IES (Intergroup Exmestane Study), a fost recent aprobat de către FDA pentru tratamentul hormonal adjuvant al femeilor cu cancer mamar (cu receptori de estrogeni pozitivi) aflate în postmenopauză, care au primit timp de 2-3 ani tamoxifen.

Din rezultatele studiului IES , publicate în jurnalul New England Journal of Medicine, la care au participat 4.700 de femei cu cancer mamar aflate în postmenopauză (urmărite timp de 35 de luni), reiese că pacientele care au primit Aromasin timp de 3 ani după o terapie iniţială de 2 ani cu tamoxifen au fost cu 31% mai mult protejate faţă de recuranţa cancerului comparativ cu bolnavele care au rămas la tratamentul cu tamoxifen continuat timp de 5 ani, atât în ce priveşte tumorile locale cât şi cele apărute la distanţă sau în celălalt sân.
  „Pfeizer are deosebita plăcere de a anunţa această aprobare pentru noul să produs, având în vedere că acesta va oferi atât medicilor cât şi bolnavelor cu cancer mamar o cale mai eficientă de protecţie faţă de recurenţa tumorii” spune dr. Joseph Fecko de la Pfizer. „Cu ajutorul acestei terapii şansele pacientelor de a rămâne fără boală activă se măresc semnificativ.”

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!