21 milioane de euro pentru lupta împotriva cancerului mamar şi renal

on . . Accesări: 4153

ccsan.jpgComisia Europeană a decis să aloce 21 de milioane de euro pentru două noi proiecte de cercetare cu privire la cancerul de sân şi cancerul renal, în cadrul efortului internaţional din domeniul cercetării iniţiat în 2007 de International Cancer Genome Consortium (ICGC) ce vizează elucidarea completă a mutaţiilor genomului uman (informaţii ereditare ale organismului exprimate în gene) ce intervin în numeroase forme de cancer. Înţelegerea mutaţiillor este de o importanţă fundamentală pentru ameliorarea prevenţiei, detectarea precoce, controlul şi tratarea maladiei care a ucis 7,5 milioane de oameni în lumea întreagă în 2007.

Maire Geoghegan-Quinn, comisar european pentru Cercetare, Inovaţie şi ªtiinţă, a declarat că 'în acest efort al luptei contra cancerului, UE adoptă astăzi o nouă măsură sub forma celui de-al şaptelea program-cadru în domeniul cercetării'. Dacă de acum până în 2050 nu va exista niciun progres în înţelegerea şi tratarea acestei maladii, în fiecare an în lume vor fi declarate bolnave de cancer 27 de milioane de oameni şi 17,5 milioane vor muri de această boală incurabilă, a avertizat aceasta, adăugând că pentru UE şi partenerii săi la nivel internaţional reducerea acestor cifre constituie o prioritate absolută.

Două proiecte privind cancerul la sân şi cancerul renal, BASIS şi CAGEKID, ar urma să primească fiecare câte 10,5 milioane de euro din partea Uniunii Europene, reunind toate cele 27 de institute de cercetare din zece state diferite (din Europa şi SUA)./Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!