Fundaţia "Copii sănătoşi" organizează programe pentru femeile însărcinate

on . . Accesări: 6458

Fundaţia "Copii sănătoşi - Copiii contează pe noi" are ca obiectiv reducerea numărului de nou-născuţi cu malformaţii congenitale şi prevenirea abandonului copiilor cu astfel de afecţiuni. Împreună cu partenerii săi, Centrul Medical Sanador şi Centrul Medical Unirea, fundaţia acordă asistenţă medicală gratuită pentru femeile însărcinate cu dificultăţi financiare. Astfel, femeile însărcinate, odată înregistrate la medicul de familie,  care deţin aparatură ultraperformantă pentru evaluarea riscurilor sarcinii.
 În cadrul acestui proiect, până în prezent, au beneficiat de servicii medicale gratuite aproximativ 700 de femei însărcinate. În urma investigaţiilor, au fost depistate cazuri de posibile malformaţii congenitale, viitoarele mame fiind atent monitorizate de către reprezentanţii Fundaţiei şi de către medicii specialişti din Centrul Medical Sanador şi Centrul Medical Unirea.
 În luna ianuarie 2006, fundaţia a devenit partener al Departamentului de Medicină Materno-Fetală din cadrul Maternităţii Spitalului Clinic Filantropia din Bucureşti, ocazie cu care a donat o serie de echipamente necesare bunei funcţionări a acestui departament, cu rezultate pozitive pentru sănătatea viitoarelor mame şi a copiilor lor.
 Pentru a marca un an de activitate, Fundaţia "Copii sănătoşi" se alătură, în calitate de partener al Reprezentanţei UNICEF în România, la organizarea Galei de strângere de fonduri, care sunt necesare implementării la nivel naţional a unor proiecte de anvergură. O parte dintre fondurile obţinute după organizarea galei vor fi direcţionate către modernizarea secţiei de neonatologie şi terapie intensivă neonatală a Spitalului Filantropia, pentru susţinerea şi creşterea în condiţii optime a copiilor prematuri. (Rompres)

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!