Înregistrarea vânzătorilor de produse primare amânată

on . . Accesări: 3423

Micii producători care desfăşoară activităţi de vânzare directă a produselor primare trebuie să fie înregistraţi la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor /DSVSA/ judeţeană de la 1 ianuarie 2009, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor /ANSVSA/. Producătorii trebuie să fie înregistraţi de DSVSA judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în baza unei cereri scrise, formulată de proprietar, se arată într-un comunicat al ANSVSA. Procedura de înregistrare a activităţilor de vânzare directă de produse primare este reglementată prin Ordinul preşedintelui ANSVSA nr. 209/27.12.2007, care modifică Ordinul preşedintelui ANSVSA nr. 301/2006.
 Decizia este valabilă pentru centrele de prelucrare lapte, centrele de colectare peşte, ambarcaţiune de pescuit, punct de debarcare, magazin de desfacere peşte, centru de colectare a batracienilor, gasteropodelor, crustaceelor, pentru centrele de extracţie, colectare miere şi alte produse apicole, stupină, magazin de desfacere a mierii de albine şi a altor produse apicole. ANSVSA a emis la începutul anului 2007 un ordin care stabilea ca producătorii de alimente primare să fie obligaţi să se înregistreze la DSVSA. De asemenea, ordinul stipula ca vânzarea produselor să fie limitată pe piaţa judeţeană. După protestele ale producătorilor, s-a acordat o derogare iniţială de şase luni, care mai apoi a fost extinsă la un an. /Rompres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!