Plasture pentru terapia durerii

on . . Accesări: 2960

În România, durerea este insuficient sau prost tratată, a afirmat prof. dr. Ostin Mungiu, de la Centrul de Excelenţă în Farmacologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, cu prilejul lansării unui nou tip de terapie pentru durere. El a menţionat că durerea cronică nu este recunoscută ca boală aşa cum este recunoscută în ţările Europei vestice şi şi-a exprimat speranţa că intrarea în Uniunea Europeană va reglementa acest lucru.
 Durerea cronică este o problemă bio-psiho-socială complexă, definită de asociaţia internaţională pentru studierea sa ca "o experienţă senzorială şi emoţională neplăcută asociată cu afecţiuni curente sau potenţiale ale ţesuturilor", a explicat specialistul. Durerea cronică durează mai mult decât cea acută sau peste perioada obişnuită de vindecare şi poate continua la nesfârşit devenind o boală.
 Cele mai cunoscute afecţiuni care implică dureri cronice sunt durerile lombare, osteoartrita, artrita reumatoidă, durerile cauzate de cancer, vătămările sau tulburările neuropatice. Durerea cronică este o problemă majoră de sănătate, care afectează grav calitatea vieţii pacienţilor şi a celor din jurul lor. Fără un tratament adecvat, persoanele afectate sunt deseori incapabile să efectueze cele mai simple activităţi cotidiene.
 Creat pentru a trata durerea cronică, aceasta fiind una dintre cele mai puţin tratate afecţiuni din Europa, care lasă netrataţi 50% din pacienţii în suferinţă, noua terapie cu Durogesic Matrix combină beneficiile şi eficacitatea tratamentului clasic cu acest medicament cu avantajele unei noi tehnologii, sistem terapeutic transdermic.
 "Plasturele se poate aplica pe orice parte a corpului cu condiţia să nu aibă păr şi pielea să fie sănătoasă", a precizat prof. dr. Ostin Mungiu.
 La rândul său, prof. dr. Rodica Anghel, director medical la Institutul de Oncologie Bucureşti, a menţionat că "introducerea Durogesic reafirmă rolul opioidelor în tratamentul durerilor cronice ca unul eficient şi bine tolerat". În plus, a subliniat dr. Anghel, există beneficii de ordin practic care îi fac bolnavului viaţa de zi cu zi mai uşoară.
 Durogesic face parte din clasa opioidelor care au fost utilizate de mulţi ani pentru tratarea durerilor cronice. Disponibil numai pe bază de reţetă, medicamentul asigură un control continuu şi eficient al durerii pacienţilor cu boli cronice - dureri lombare, osteoartrită, artrite reumatoide, cancer şi durere neuropatică.
 "Efectele secundare ale acestei terapii sunt minime. Poate da constipaţie, în supradoză deprimare respiratorie, dar are o tolerabilitate cutanată mult îmbunătăţită", a afirmat, de asemenea, prof. dr. Ostin Mungiu. (Rompres)

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!