A fost lansat un nou medicament împotriva durerii

on . . Accesări: 5114

durere_cap.jpgUn nou analgezic care calmează rapid durerea a fost lansat pe piaţa farmaceutică. Ibalgin rapid care acţionează terapeutic după primele 15 minute de la administrare, fiind de două ori mai rapid decât comprimatele de Ibuprofen obişnuite. Românii suferă cel mai frecvent de dureri de cap 83%, apoi de dureri de spate un procent de 38% şi dureri de dinţi 24%. Noua terapie lansată de Sanofi Aventis este de două ori mai rapidă decât comprimatele de Ibuprofen de 400 miligrame, a subliniat dr. Ovidiu Saltas Dabija, directorul medical al Companiei.

'Noutatea adusă de noul analgezic în tratamentul durerii este formula inovatoare de ibuprofen lizinat cu dizolvare rapidă şi absorbţie accelerată care calmează durerea puternică de două ori mai rapid. Odată administrate, comprimatele de Ibuprofen lizinat sunt aproape imediat absorbite de tractul gastrointensinal, motiv pentru care are o tolerabilitate gastrointestinală dintre cele mai bune', a spus dr. Saltas Dabija. Acest medicament se utilizează pentru calmarea durerilor puternice de cap, dentare, postoperatorii, durerilor musculare şi articulare, menstruale, în nevralgii şi migrene.

'Fiecare persoană pierde anual o oră, o zi, poate chiar o săptămână din cauza durerii. Prin dezvoltarea noului medicament am urmărit să reducem perioada de durere şi pentru a avea mai mult timp sănătos fiecare dintre noi', a evidenţiat la rândul său Marius Topală , director în Compania Sanofi Aventis.

Conform unui studiu realizat de Stem Mark, 83% dintre români se plâng cel mai adesea de durere de cap. Românii mai suferă de durere de spate 38%, dureri de dinţi 24%, dureri menstruale 21%, dureri articulare, 21%, dureri cauzate de răceală, 15%, migrene, 14%, dureri musculare, 10% şi dureri cauzate de febră, 8%. Motivele principale ale durerilor de cap sunt potrivit aceluiaşi studiu oboseala sau epuizarea cauzate de un volum de muncă prea mare 62%, stresul sau problemele psihice 19%, somnul insuficient 8%.

Noul medicament se găseşte în farmacii şi se eliberează fără reţetă medicală, el nefiind indicat copiilor sub 12 ani.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!