Inhibitorul de cyclophiline - un nou medicament împotriva HCV

on . . Accesări: 2774

Conform unui articol recent publicat în jurnalul “Antimicrobial Agents and Chemotherapy”, NIM811, o substanţă care acţionează prin inhibarea ciclophylinelor, aplicată in vitro singur sau în combinaţie cu interferon alfa, arată o activitate puternică împotriva virusului heptatiei C (HCV).   ”Rezultatele noastre au demonstrat că NIM811 este un inhibitor potent al HCV în condiţii in vitro şi justifică începerea studiilor clinice cu această substanţă la pacienţii care suferă de hepatită virală tip C”, a declarat pentru Reuters Health Dr. Kai Lin, conducătorul cercetătrorilor.
 În articolul lor, Dr. Lin şi colegii săi de la Novartis Institutes for Biomedical Research, Cambridge, au descris cyclophilinele ca o familie a proteinelor celulare de care se leagă ciclosporina, determinând astfel inhibarea replicării HCV in vitro.
 Într-o serie de experimente cercetătorii au găsit că N1M811 prezintă o afinitate mai mare pentru cyclophiline decât ciclosporina, fără însă de activitatea imunosupresivă marcată a acestuia.
 În plus, folosirea agentului împreună cu interferon alfa a îmbunătăţit activitatea anti-HCV fără creşterea citotoxicităţii.
 “Această substanţă, printr-un mecanism unic de acţiune împotriva HCV ne oferă posibilitatea unei terapii combinate al cărui principiu a fost analizat şi în cursul experimentelor noastre in vitro”, a tras concluzia Dr. Lin.
 
Antimicrob Agents Chemother 2006;50:2976-2982.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!