100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1

on . . Accesări: 3940

vaccin-antigripa.jpgAproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii. 'Directorul general al OMS va aproba foarte probabil luni o listă de ţări' ce vor primi donaţiile de vaccinuri împotriva gripei pandemice, a declarat medicul Marie-Paule Kieny, şefa departamentului de cercetare al OMS. Grupurile farmaceutice francez Sanofi-Aventis şi britanic GlaxoSmithKline (GSK) vor furniza 150 milioane de doze, în timp ce compania americană Medimmune va livra un număr încă neprecizat..

Alte doze vor proveni din stocurile statelor dezvoltate, care au promis să pună la dispoziţia ţărilor sărace 10% din rezervele naţionale. Potrivit OMS, distribuţia vaccinurilor în ţările sărace va acoperi aproape 2% din populaţie în următoarele 4-5 luni.

Marie-Paule Kieny a mai spus că producţia gloabă de vaccinuri împotriva gripei H1N1ar putea depăşi cele mai recente previziuni. În luna septembrie, OMS a revizuit în scădere, de la 5 la 3 miliarde, previziunile referitoare la numărul dozelor de vaccin antigripal ce vor fi produse de companiile farmaceutice anual.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!