Un tratament topic pentru prevenirea cancerului de col uterin?

on . . Accesări: 3560

Lopinavirul, un inhibitor de protează folosit în tratamentul infecţiei cu virusul imunodeficienţei umane (human immunodeficiency virus, HIV), pare să aibă şi un efect antiviral selectiv contra papilomavirusului uman (human papillomavirus, HPV) în condiţii in vitro. Cercetătorii da la University of Manchester au declarat pentru Reuters Health, că aplicaţia topică a lopinavirului poate contribui la prevenţia cancerului de col uterin. Dr. Ian Hampson şi colegii săi din
Manchester cred că lopinavirul poate fi aplicat local sub forma unei creme sau a unui diafragm, oferind o alternativă pentru chirurgie în cazul femeilor cu leziuni precanceroase la nivelul colului uterin.
Totuşi, încă nu s-au efectuat studii clinice.
Rezultatele preliminare ale cercetătorilor vor fi publicate în luna viitoare în jurnalul Anti-Viral Therapy” şi vor fi prezentate la International HPV Meeting din Praga, la 5 Septembrie.
 În timp ce vaccinurile anti-HPV au fost recent introduse, nu toate femeile necesită vaccinare şi nu toate leziunile pot fi prevenite cu ajutorul vaccinurilor, a mai precizat Dr. Hampson. De aceea rămâne deschisă calea pentru unele terapii nechirurgicale, cum ar fi şi tratamentul topic propus de echipa britanică.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!