Trei medicamente noi în hepatita cronică virală C

on . . Accesări: 6624

Cel puţin trei dintre cele peste 24 de medicamente noi care se află în curs de dezvoltare pentru tratamentul hepatitei cronice virale C s-au dovedit a fi extrem de eficiente în ceea ce priveşte prevenirea replicării virale, fiind asociate totodată şi cu efecte adverse mai puţine decât medicamentele utilizate curent, informează Los Angeles Times.

Studiile clinice realizate la Centrul de hepatologie din cadrul Universităţii din Miami privind eficacitatea Valopicitabinei (un inhibitor al ARN-polimerazei, o enzimă necesară replicării virusului), un produs al firmei Index Pharmaceuticals din Cambridge, se află deja în fază avansată. La cei 79 de bolnavi participanţi la studiu anul trecut s-a constatat o reducere a viremiei cu 90% după 2 săptămâni de tratament cu acest agent, deşi tratamentele anterioare cu alte medicamente nu s-au soldat cu succes la aceşti pacienţi. Studiile ulterioare vor fi începute din luna noiembrie a.c.
  Celelalte două medicamente experimentale; SCH-503034 (produs de firma Schering-Plough) şi VX-950 (Vertex, Cambridge) se îndreaptă împotriva enzimei protează, pe care virusul o utilizează pentru replicare. Rezultatele studiilor pentru SCH-503034 sunt aşteptate în cursul lunii noiembrie, datele preliminare sugerând o eficacitate sifnificantă a produsului.
  În legătură cu celălalt agent, care a fost testat în cursul acestui an pe 34 de voluntari, autorii studiului afirmă că acesta pare să fie de 250 de ori mai eficientă în ceea ce pirveşte reducerea viremiei faţă de medicamentele convenţionale.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!