O nouă listă de medicamente compensate şi gratuite

on . . Accesări: 7733

Ministerul Sănătăţii va prezenta noua listă de medicamente compensate şi gratuite după intrarea în vigoare a Legii privind reforma în domeniul sănătăţii. Lista de medicamente gratuite şi compensate se aprobă prin hotărâre de guvern. Actuala listă a fost aprobată în 2005. Ministerul Sănătăţii va elabora o listă de medicamente gratuite şi compensate în concordanţă cu prevederile noului pachet legislativ, după ce acesta va intra în vigoare. Această măsură vine să reglementeze sistemul de acordare a medicamentelor compensate şi gratuite care în prezent se dovedeşte total nefuncţional şi ineficient.
 Ministerul Sănătăţii atrage încă o dată atenţia că întreaga responsabilitate privind alocarea fondurilor la farmacii pentru medicamente gratuite şi compensate revine Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
 Ministerul Sănătăţii solicită conducerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să ia măsurile necesare pentru a evita situaţiile deja cunoscute de epuizare a fondurilor pentru eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate în primele zile ale fiecărei luni.
 Actuala listă cu medicamente compensate cuprinde pentru compensare 90% - 119 medicamente, pentru compensare 50% - 148 medicamente, iar la gratuităţi - 162.(Rompres)

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!