Senatorul Florian Bodog solicită măsuri pentru deblocarea achiziţiei de citostatice

on . . Accesări: 1752

farmaciile-nu-mai-au-voie-sa-vanda-citostatice-injectabile-pentru-bolnavii-de-cancer-92140 RSSenatorul PSD Florian Bodog a adresat o întrebare Ministerului Sănătăţii privind măsurile pentru urgentarea deblocării mecanismului birocratic al achiziţiei de citostatice.


Dr. Florian Bodog susţine, într-o informare remisă marţi presei, că în situaţia în care sistemul medical s-a confruntat, în ultimii ani, cu un deficit acut de citostatice, medicamentele ieftine fiind cel mai greu sau imposibil de obţinut, măsura ministerului luată la sfârşitul lunii ianuarie 2013 părea să rezolve problemele.

''Am crezut că situaţia şi-a găsit, în sfârşit, o rezolvare când Ministerul Sănătăţii a decis să majoreze capitalul social al Companiei Naţionale Unifarm şi să împrumute din Trezoreria Statului către Unifarm cei 800.000 de euro necesari pentru achiziţionarea medicamentelor necesare'', a precizat senatorul.

Citeste mai multe despre Calvarul fără sfârşit al bolnavilor de cancer din România.


Din păcate, afirmă el, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Adrian Pană a declarat, în 21 martie 2013, pentru portalul de ştiri Hotnews, că în continuare ''sunt probleme birocratice şi de comunicare'' în gestionarea problemei citostaticelor şi admite că măsurile luate în ianuarie nu şi-au dovedit eficienţa scontată.


"Din păcate, lucrurile nu au mers atât de repede pe cât ne-am fi dorit'', afirma Adrian Pană.


Având în vedere această situaţie, senatorul Florian Bodog întreabă ce măsuri intenţionează să ia ministerul pentru urgentarea deblocării mecanismului birocratic al achiziţiei acestor medicamente vitale pentru pacienţi, precum şi pentru rezolvarea definitivă a acestei probleme.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!