La IOB se va înfiinţa un laborator pentru celule

on . . Accesări: 5294

În cadrul Institutului de Oncologie Bucureşti (IOB) se va înfiinţa un laborator pentru celule de transplant. Potrivit prof. dr. Irinel Popescu, tratamentul cu celule este un tratament care se foloseşte din ce în ce mai des şi care va înlocui parţial transplantul de organe. Important este ca laboratorul să beneficieze de un spaţiu generos, pentru a putea fi omologat de Uniunea Europeană, a subliniat  prof. dr. Irinel Popescu.
 Directorul IOB, prof. dr. Rodica Anghel, a precizat că acest laborator este foarte important, întrucât pe baza acestuia se vor aplica terapiile viitoare, respectiv terapia ţintită în cancer sau pentru alte afecţiuni.
 Prof. dr. Rodica Anghel i-a prezentat ministrului sănătăţii, Eugen Nicolăescu, vineri, cu prilejul vizitei pe care acesta a făcut-o la unităţile sanitare din zona Fundeni, locaţia pentru laboratorul pentru celule, simulatorul pentru stabilirea tratamentului prin iradiere, acceleratorul de particule.
 Ea a menţionat că deşi incidenţa cancerului a crescut în România, mortalitatea se menţine la aceleaşi cote în ultimii 10 ani datorită tratamentelor aplicate.
 Radioterapia se aplică la 80% dintre pacienţi fie în scop curativ, fie paleativ. Aceasta îmbunătăţeşte calitatea vieţii pacientului şi creşte rata de supravieţuire, a precizat specialistul.(Rompres)

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!