Numărul copiilor proveniţi din sarcini multiple, cu defecte din naştere, este în creştere

on . . Accesări: 2215

siliconwomb rsNumărul copiilor proveniţi din sarcini multiple (gemeni) ce prezintă defecte din naştere a devenit de două ori mai mare în ţările europene, în ultimii 24 de ani, conform Reuters care citează un studiu internaţional.

Cercetătorii care contribuie la BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynecology au folosit informaţiile medicale de la peste 5,4 milioane de naşteri produse între 1984 şi 2007, pentru a descoperi faptul că procentul copiilor care prezintă defecte congenitale a crescut de la 6 la fiecare 10.000 de naşteri multiple, la 11 la fiecare 10.000 de naşteri multiple.


"Importanţa acestei informaţii este una dublă. În primul rând, să ne asigurăm că mamele şi copiii dispun de serviciile medicale de care au nevoie. În al doilea rând trebuie să înţelegem cauzele acestei creşteri", a declarat Prof. Helen Dolk de la Centre for Maternal Fetal and Infant Research din cadrul Universităţii din Ulster, Irlanda de Nord.

Cea mai importantă creştere a fost identificată în cazul defectelor de naştere ce nu sunt provocate de anomalii cromozonale, aşa cum ar fi deformaţiile fizice - de la 6/10.000 de naşteri între 1985 şi 1987, la 11/10.0000 de naşteri în 2007.

Prin comparaţie cu sarcinile cu un singur copil, riscul de defecte de naştere este cu 27% mai mare în cazul sarcinilor multiple.

O parte din această creştere poate fi pusă pe seama folosirii din ce în ce mai frecvente a tehnicilor de fertilizare in vitro.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!