Zentiva a lansat un nou medicament antihipertensiv

on . . Accesări: 3285

tensiune.jpgZentiva, parte a Grupului sanofi-aventis, lansează Tezeo (telmisartan), un generic care reduce tensiunea arterială crescută, are efect benefic demonstrat asupra metabolismului lipidic şi glucidic şi eficienţă dovedită în prevenţia evenimentelor cardiovasculare grave, precum infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral. Acţiunea antihipertensivă a Tezeo se menţine pentru un interval terapeutic de 24 de ore de la administrare, fiind eficient inclusiv în ultimele 6 ore ale duratei de acţiune, când pacienţii hipertensivi prezintă un risc crescut de a dezvolta evenimente cardiovasculare şi cerebrovasculare.

„Hipertensiunea este o afecţiune cronică ce trebuie tratată toată viaţa, iar valorile tensiunii arteriale trebuie menţinute în limitele normale pe întreaga perioadă de 24 de ore a unei zile. Trecerea de la o stare de repaus la una activă este percepută de organismul unei persoane hipertensive drept un efort, de aceea tensiunea arterială creşte mai mult dimineaţa, odată cu ea crescând şi riscul evenimentelor cardiovasculare. De aceea, medicamentele care oferă o protecţie antihipertensivă eficientă chiar şi în orele critice ale dimineţii, cum este cazul Telmisartanului (Tezeo), sunt foarte utile pacienţilor”, a declarat Prof. Dr. Maria Dorobanţu, ªef Departament Cardiologie, Spitalul Floreasca.

”Telmisartanul, substanţa activă a Tezeo, şi-a dovedit eficienţa atât în tratamentul hipertensiunii arteriale, cât şi în prevenţia evenimentelor cardiovasculare majore precum infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral şi decesul de cauză cardiovasculară la pacienţii cu risc cardiovascular crescut, reprezentând o opţiune de tratament modern şi bine tolerat”, a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical sanofi-aventis România.

La nivel mondial, 25% din populaţia adultă şi 50% din populaţia cu vârsta peste 65 de ani este hipertensivă. În România, hipertensiunea arterială afectează 40,10% din populaţia adultă. Deşi ghidurile europene recomandă un tratament intensiv pentru atingerea valorilor ţintă ale tensiunii arteriale, în prezent doar 39% dintre românii cu hipertensiune arterială urmează un tratament antihipertensiv, iar dintre aceştia numai 17,8% au valorile tensionale corect controlate. Raportat la întreaga populaţie hipertensivă care include pacienţi cunoscuţi sau nou diagnosticaţi, procentul pacienţilor corect trataţi este de 7%. Aceste cifre sunt cu atât mai îngrijorătoare, cu cât hipertensiunea este o afecţiune care are frecvent simptome minime sau este asimptomatică, iar mulţi pacienţi nu sunt trataţi la timp şi nici corespunzător, decât atunci când unul dintre organele ţintă (inimă, creier, rinichi) este afectat.

“Atât numărul redus al pacienţilor hipertensivi trataţi, cât şi rata mică de control a tensiunii arteriale ne-au determinat să lansăm pe piaţă Tezeo, aducând comunităţii medicale încă un ajutor în prevenţia şi tratamentul bolilor cardiovasculare. De efectul antihipertensiv al Tezeo dorim să beneficieze cât mai mulţi pacienţi, dat fiind că avem un produs performant şi accesibil”, a declarat Dr. Sorin Iancu, Marketing Manager Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis. „În plus, pacienţii se confruntă deseori cu constrângeri financiare care limitează, într-o măsură mai mare sau mai mică, accesul la medicamente. Prin lansarea de noi medicamente generice încercăm să creştem accesibilitatea la tratamente moderne şi de calitate.”

Tezeo completează portofoliul cardiovascular complex şi în expansiune al companiei Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis, alăturându-se unei game diverse de soluţii terapeutice menite să răspundă nevoilor actuale ale pacienţilor şi ale sistemului sanitar din România. Noul generic este o soluţie de tratament bine tolerată pentru controlul tensiunii arteriale şi pentru prevenţia decesului de cauză cardiovasculară, a infarctului miocardic şi a accidentului vascular cerebral la pacienţii cu risc cardiovascular crescut şi la pacienţii cu diabet zaharat tip 2 cu afectarea organelor ţintă.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!