Terapie pentru deficienţa de testosteron

on . . Accesări: 3912

Deficienţa de testosteron o consecinţă a hipogonadismului masculin, diagnosticată în urma examinării clinice şi a testelor biochimice, poate fi tratată cu un nou produs, Nebido (undecanoat de testosteron). Potrivit studiilor, la bărbaţii de peste 40 de ani testosteronul scade cu 1,2% pe an, a subliniat dr. Radu Tănase, de la Compania producătoare Schering AG România. Testosteronul are un impact major asupra calităţii vieţii bărbatului şi deficienţa netratată eficient şi în timp util poate avea consecinţe negative asupra organismului, a explicat dr Tănase. Deficienţa de testosteron poate favoriza apariţia sindromului metabolic, a obezităţii abdominale, şi a hipertensiunii arteriale, şi poate influenţa apariţia afecţiunilor ca diabetul zaharat, ateroscleroza, osteoporeoza, anemia, dureri musculare şi articulare, etc.
 Prof. dr. Mihai Coculescu de la Institutul de Endocrinologie a atras atenţia, în cadrul unei conferinţe de presă, că acest tip de hormon lipseşte de pe piaţă, iar autorităţile ar trebui să ia în considerare acest lucru. El s-a referit la recentul Ghid internaţional de tratare a hipogonadismului masculin, care va fi luat în discuţie şi de Societatea Naţională de Endocrinologie la congresul de la Sibiu.
 Specialistul a reliefat importanţa testosteronului pentru calitatea vieţii celor afectaţi. Potrivit prof. dr. Mihai Coculescu, la fiecare 1.000 de nou-născuţi, 2% se nasc cu un deficit al cromozomilor sexuali.
 Dintre bărbaţii cu vârsta peste 50 de ani, 35% au hipogonadism, iar pe măsură ce se înaintează în vârstă procentul creşte. Nivelul hormonului masculin variază în cursul vieţii, având un vârf în viaţa intrauterină, în primul trimestru de sarcină, un al doilea vârf în prima săptămână după naştere şi un al treilea la pubertate, iar după aceea începe să scadă treptat, a explicat endocrinologul. Atunci când cantitatea de testosteron scade, pielea se ridează, şi se începe un declin al forţei musculare, al rezistenţei vasculare şi al capacităţii cognitive.
 La femei activitatea hormonilor sexuali este prezentă până la menopauză. La bărbaţi testosteronul se produce tot timpul, însă nu în aceeaşi cantitate, a explicat prof.dr. Coculescu, accentuând asupra necesităţii terapiei cu testosteron, nu însă, înainte de a consulta medicul. De exemplu, terapia cu testosteron este periculoasă pentru cei cu probleme cu prostată. Specialistul a atras atenţia asupra necesităţii consultului medical când apar probleme .
 Noua terapie lansată ameliorează semnificativ toate simptomele asociate cu deficienţa de testosteron, respectiv starea de oboseală, viaţa sexuală nesatisfăcătoare, instabilitatea emoţională, scăderea masei şi forţei musculare, ţesutul adipos excesiv, în special abdominal.
 Datorită eliberării treptate a testosteronului în organism, acţiunea preparatului este de lungă durată, ceea ce înseamnă că poate fi administrat prin intermediul a patru injecţii pe an. (Rompres)

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!