Acord de licenţă exclusivă pentru o nouă terapie în diabet

on . . Accesări: 5410

dz2.jpgSanofi-Aventis şi CureDM au semnat un acord de licenţă exclusivă, la nivel mondial, pentru o terapie inovatoare, regenerativă în diabet. Este vorba de o nouă peptidă umană în medicina regenerativă. Sanofi-Aventis şi Grupul CureDM au anunţat semnarea acordului de licenţă, la nivel mondial, cu privire la o nouă peptidă umană, Pancreate, care ar putea restabili capacitatea de a produce insulina şi alţi hormoni pancreatici la pacienţii diagnosticaţi cu diabet de tip 1 şi tip 2.

Potrivit acestui acord, Sanofi-Aventis va deţine licenţa exclusivă, la nivel mondial, pentru dezvoltarea, fabricarea şi comercializarea Pancreate şi a compuşilor înrudiţi.
CureDM va primi o plată în avans, precum şi alte plăţi aferente etapelor de dezvoltare, autorizare şi comercializare a produsului. Aceste sume ar putea ajunge la un total de 335 milioane de dolari.
'Sanofi-Aventis este deosebit de încântată să adauge portofoliului Diviziei sale de diabet această importantă inovaţie, care are potenţialul de a stimula formarea de noi insule pancreatice complet funcţionale, contribuind astfel la restabilirea unei funcţii pancreatice normale', a declarat Marc Cluzel, vicepreşedinte executiv, R&D Sanofi-Aventis.

Acesta a adăugat că 'odată dezvoltat, Pancreate ar putea deveni primul tratament de medicină regenerativă pentru diabetul de tip 1 şi tip 2, răspunzând astfel provocărilor semnificative pe care epidemia de diabet le ridică, atât pentru pacienţi, cât şi pentru sistemele de sănătate'. /Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!