GlaxoSmithKline anunţă că ar putea demara în 2007 producţia de masă a vaccinului gripei aviare

on . . Accesări: 3486

Un vaccin uman împotriva gripei aviare care conţine o doză foarte mică de ingredienţi activi s-a dovedit eficace la testele clinice şi ar putea intra în producţia de masă de anul viitor, a anunţat compania farmaceutică GlaxoSmithKline.

Cel mai mare grup farmaceutic din Europa a precizat că este pregătit să înceapă producerea vaccinului până la sfârşitul lui 2006 şi că ar putea fabrica sute de milioane de doze anul viitor, în condiţiile în care produsul va fi aprobat de autorităţi.

 

Vaccinul împotriva gripei aviare va avea, probabil, acelaşi preţ cu un vaccin antigripal obişnuit, respectiv în jur de 7 euro. Glaxo a iniţiat discuţii cu organizaţii precum Bill & Melinda Gates Foundation şi Fondul Global de Luptă împotriva SIDA, TBC şi malariei pentru a finanţa achiziţionarea vaccinului de către ţările sărace.

 Potrivit Glaxo, vaccinul împotriva virusului H5N1 este eficient datorită unor aditivi incluşi care întăresc sistemul imunitar.
 Principala provocare în competiţia pentru producerea unui vaccin care să fie utilizat de milioane de oameni din întreaga lume rezidă în maniera în care se poate folosi o cantitate cât mai mică de antigen sau ingredient activ.
 Antigenul este produs în ouăle de găină într-un proces lent şi laborios.
 Vaccinul realizat de Glaxo conţine 3,8 micrograme de antigen şi la peste 80 la sută dintre adulţii sănătoşi care s-au oferit voluntari pentru testare şi care au primit două doze s-a constatat un răspuns puternic al sistemului imunitar. (Rompres)

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!