CO-FACTOR-în tratamentul cancerului gastro-intestinal

on . . Accesări: 2706

Rezumatele a două lucrări ştiinţifice legate de CoFactor (5,10-methyleneterahydrofolic acid) urmează să fie prezentate la cel de-al 8-lea Congres Mondial în Cancerul Gastro-Intestinal, care va fi organizat în data de 28 iunie-1 iulie a.c. la Barcelona, Spania, a anunţat astăzi firma ADVENTREX Pharmaceuticals, Inc. CoFactor este un medicament biomodulator pe bază de folat, care se administrează în asociere cu 5-FU (5-fluorouracil), un citostatic utilizat în scară largă
în tratamentul cancerelor şi agentul chimioterapeutic de primă linie în cazul cancerului de colon în stadiu avansat, pentru a creşte activitatea şi a reduce toxicitatea acestuia. CoFactor induce formarea a mai multor legături stabile în molecula de 5-fluorouracil pentru a favoriza reacţia dintre aceasta şi enzima ţintă (thymidylat-synthase, TS), astfel determinând creşterea performanţei a 5-FU.
 Compania a raportat rezultatele unui studiu radiologic independent (faza II), în cursul căruia s-a observat un răspuns obiectiv de 35%, de primă linie, la bolnavii cu cancer de colon cu metastaze, trataţi cu 5-fluorouracil şi CoFactor. Conform aceluiaşi raport, intervalul mediu a progresiei tumorale (TTP) a fost de 162 de zile, perioada de supravieţuire medie fiind estimat la 459 de zile, fără să se fi înregistrat cazuri foarte grave (grad 3 sau 4) de toxicitate gastrointestinală sau hematologică legate de medicament.
 Compania a obţinut premisiunea oficială de la FDA pentru a lansa studiul clinic faza III cu acest preparat (CoFactor), administrat pe baza unui protocol special bine definit, la bolnavii cu cancer de colon în stadiu avansat.
 ADVENTREX Pharmaceuticals este o companie bio-farmaceutică care s-a specializat în dezvoltarea unor produse folosite în tratamentul cancerelor şi a bolilor infecţioase, preocupându-se mai mult cu anumite probleme legate de metabolismul, toxicitatea şi rezistenţa faţă de agenţii chimioterapeutici.

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!