DAYTRANA-reduce semnificativ simptomele ADHD la copii

on . . Accesări: 3511

DAYTRANA™ (methylphenidat Transdermal System) reduce semnificativ simptomele ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) şi a fost bine tolerat de către copii cu vârsta între 6-12 ani care au participat la cele două studii, ale căror rezultate au fost prezentate recent la o conferinţă medicală din Toronto. Daytrana™ a fost aprobat în aprilie 2006 de către FDA pentru tratamentul ADHD, fiind prima şi singura medicaţie în această boală administrată sub altă formă  decât cea orală la copii între 6-12 ani. Se aşteaptă ca medicamentul să apară în farmacii până la jumătatea anului 2006.
 „Supraveghetorii copiilor care suferă de ADHD trebuie să fie foarte atenţi pentru a putea obţine un control satisfăcător al simptomelor în condiţiile atât de schimbătoare (la şcoală, activităţile de după masă şi acasă) ale copilului”, este de părere prof. Dr. Sharon Wigal de la University of California Irvine Child Development Center. Studiile prezentate la Toronto demonstrează că această formulă transdermală a metilfenidatului îmbunătăţeşte performanţa şcolară şi are efecte pozitive asupra tulburărilor de comportament ale acestor copii”.
 ADHD afectează circa 7,8% a copiilor de vârsta şcolară (circa 4 milioane de copii din America), fiind cea mai frecventă afecţiune psihiatrică diagnosticată la copii şi adolescenţi. Boala, caracterizată prin scăderea atenţiei şi hiperactivitate-impulsivitate mult mai serioasă decât cea observată la copii sănătoşi, poate afecta serios viaţa copilului, putând duce la probleme serioase în relaţiile lui cu membrii familiei, cu prietenii precum şi în activităţile legate de şcoală, lectură, sport, etc.
 Daytrana, produs de firma Noven Pharmaceuticals, Inc., disponibil în diferite dozaje (10 mg, 15 mg, 20 şi 30 mg) şi care trebuie purtat timp de 9 ore din 24, ameliorează semnificativ simptomele bolii, conform rezultatelor celor două studii la care au participat 79 respectiv 270 de copii, pe baza SKAMP-D (Swanson, Kotkin, Agler, M-Flynn, Pelham Deportment scale).
 Medicamentul nu este recomandat pentru copii cu anxietate şi agitaţie marcată, la cei cu glaucom, la copii cu sindrom Tourette sau antecedente familiale de sindrom Tourette precum nici la cei care consumă inhibitori MAO.

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!