REGRANEX gel-eficient în tratamentul ulcerelor neuropatice la diabetici

on . . Accesări: 3566

Regranex gel (Becaplermin) un factor de creştere trombocitar recombinat (rhPDGF), produs de firma Johnson & Johnson, divizia Ethicon, Inc., s-a dovedit a fi eficient în tratarea ulcerelor  neuropatice de la nivelul picioarelor la bolnavii cu diabet zaharat, se arată într-un studiu publicat recent în Wound Repair and Regeneration. Bolnavii trataţi cu Regranex gel 0,01% au prezentat o rată de vindecare cu 32% mai 
mare după 20 de săptămâni faţă de cei care nu au primit acest tratament.
 Studiul retrospectiv de cohortă a urmărit evoluţia a peste 24.000 de pacienţi cu ulcer de gambă şi la nivelul picioarelor pe fond de neuropatie diabetică, trataţi la o clinică de specialitate între 1998-2004. Pacienţii care au primit rhPDGF au prezentat o tendinţă semnificativ mai mare de vindecare într-un interval de 20 de săptămâni decât bolnavii trataţi prin alte metode.
 Regranex gel este indicat în terapia ulcerelor neuropatice din cadrul diabetului care se extind până la ţesutul subcutanat sau mai profund şi care au o irigaţie sanguină corespunzătoare.
 Eficacitatea medicamentului nu a fost testat şi în tratamentul ulcerelor de gambă din cadrul insuficienţei venoase cronice sau a ulcerelor ischemice asociate diabetului.
 Nu pot folosi gelul cei care suferă de boli maligne sau care prezintă hipersensibilitate la oricare dintre componente. S-a observat rash eritematos la circa 2% a bolnavilor care au fost trataţi cu acest gel.
 Mai multe informaţii pe site-ul www.regranex.com

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!