Numai jumătate dintre români se spală pe mâini după ce merg la toaletă

on . . Accesări: 3000

spalat-maini.jpgCampania începută în 2008 de către Dove - educaţie pentru spălatul pe mâni -, continuă şi în 2010, avându-se în vedere educaţia, atât a elevilor, cât şi a adulţilor, pentru o igienă totală, a declarat joi Liliana Caimacan, director Dove.
Ea a precizat că, potrivit statisticilor, în lume un milion de oameni mor din lipsă de igienă, sigur nefiind şi cazul României, dar şi în ţara noastră obiceiul spălatului pe mâini este adeseori ignorat. Campania este susţinută de Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, şi se desfăşoară în şcoli, în spitale.

Prin această campanie se distribuie materiale promoţionale, dar şi produse pentru igienă - săpun şi săpun lichid. Pe parcursul 2010, compania Dove a asigurat necesităţile de săpun lichid pentru două spitale - Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' şi Spitalul Universitar.
Dr. Dana Jianu, medic chirurgic, estetician şi plastician, a accentuat asupra necesităţii spălării mâinilor. Ea a spus că pe mâini se află peste 4.700 de tipuri de microorganisme care sunt diferit repartizate pe mâna stângă şi dreaptă, comune fiind numai 150. Femeile sunt mai expuse acestor microogansime datorită faptului că au PH mai mare, a precizat medicul.

Ea a accentuat asupra necesităţii spălării mâinilor pentru că microbii care sunt pe mâini pot să dea anumite afecţiuni, cea mai cunoscută fiind hepatita A, sau boala mâinilor murdare, diferite tipuri de infecţii, dar şi boli diareice acute.
Dr. Dana Jianu a mai explicat că după ce ne spălăm pe mâini, mâinile rămân curate aproximativ două ore, adică fără bacterii şi microorganisme. De asemenea, doar jumătate dintre români se spală pe mâini după ce folosesc toaleta, în condiţiile în care prevenţia este foarte importantă şi trebuie făcută atât pentru igienă, dar şi pentru un aspect plăcut al mâinii./Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!