Prevenţia faringitelor streptococice cu Viţa de vie

on . . Accesări: 7079

vita_de_vie.jpgÎn colectivităţile de copii preşcolari sau şcolari mici apar periodic mici focare de streptococii faringiene, care în situaţii individuale se complică cu alte afectări streptococice. Sunt copii care fac scarlatină, copii ce fac afectări renale, cardiace sau articulare streptococice, iar alţi copii, cu imunitate mai bună, dar nu suficientă, rămân purtători ai unui titru ASLO crescut (peste 200). În multe dintre aceste circumstanţe se indică antibioterapie, care nu întotdeauna are rezultatul dorit, ca urmare a creşterii rezistenţei streptococului la multe dintre antibioticele uzuale.
Opţiunea propusă de medicina naturală este Extractul din muguri de Viţă de vie- Vitis vinifera MG=D1 (Plantextrakt).
Acesta se poate administra preventiv la toţi copii dintr-un grup în care a apărut un caz de scarlatină sau de faringită streptococică. Doza de administrat este de 2 ml în apă, o dată pe zi, zilnic, 2-3-4 săptămâni, la toţi copii peste 3 ani expuşi la prezenţa streptococului.
Pentru scăderea unor valori ASLO moderat mărite (ASLO = 400 până la 800), rezultate foarte bune dă combinaţia de Extract de muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa şi Extract din muguri de Viţă de vie- Vitis vinifera MG=D1, 2 ml în apă, seara, zilnic, 2-3 luni de tratament.

Extractul din muguri de Viţă de vie- Vitis vinifera MG=D1 are o acţiune prevalentă asupra sistemului reticulo-endotelial şi asupra aparatului osteoarticular. Este indicat în special în anginele şi rinofaringitele recidivante, mai ales streptococice. Este indicat în urmări ale reumatismului acut, cu acţiune netă asupra titrului streptolizinelor. Ameliorează evoluţia boli şi previne apariţia complicaţiilor.
În afară de acţiunea curativă demonstrată de studiile multor terapeuţi, Extractul din muguri de Viţă de vie- Vitis vinifera MG=D1 este un remediu profilactic excepţional pentru afectările streptococice, fiind preferat altor terapii mai agresive (precum antibioterapia). Atunci când se identifică streptococul în exudat, gemoterapicul poate fi administrat în paralel cu antibioterapia indicată.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!