13,8 milioane de euro pentru concluzia că fructele sunt bune pentru sănătate

on . . Accesări: 3764

fruits-and-vegetables rsBirocraţii Uniunii Europene au risipit milioane de euro pe un studiu care a ajuns la concluzia, deloc surprinzătoare, că fructele sunt bune pentru sănătate. O sumă uluitoare - 13,8 milioane de euro - a fost cheltuită pe o cercetare în urma căreia 20 de oameni de ştiinţă au concluzionat că 'două mere pe zi ţin colesterolul departe', mai precis că îl reduc cu 10 procente. Mare parte din bani s-a dus pe crearea şi promovarea pe un site a unui supererou verde, numit Mr. Fruitness, al cărui rol este să îi convingă pe copii să mănânce mai multe fructe.


Proiectul, intitulat IsaFruit, s-a întins pe 4 ani, iar rezultatele sale au fost prezentate într-o conferinţă la Bruxelles. Una din 'descoperirile majore' a fost cel mai bun mod de a reduce riscul de monilioză, o boală provocată de o ciupercă ce atacă multe fructe cu sâmburi.

Pentru piersici, se pare că tehnica cea mai bună este ţinerea lor în apă, timp de 20 de secunde, la o temperatură de 60 de grade Celsius. În cazul merelor, timpul trebuie să fie de 40 de secunde, iar temperatura de 50-52 de grade. Aceste tehnici înlătură şi bacteriile E.coli şi salmonella, afirmă cercetătorii.

Criticii proiectului spun însă că astfel de exemple de risipă arată că UE nu ar trebui să fie scutită de la reducerile de cheltuieli la care sunt obligate statele membre.

Sursa: Agerpres

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!