Dr. Adrian Pană, secretar de stat în MS: Există stocuri de vaccin antitetanos în DSP-uri şi în unităţile sanitare

on . . Accesări: 1676

seringa rsSecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Adrian Pană, precizează, joi, că există stocuri de vaccin antitetanos atât în DSP-uri cât şi în unităţile sanitare cu paturi, potrivit verificărilor efectuate în data de 10 aprilie.


Întrucât Institutul Cantacuzino nu a mai produs vaccin antitetanos din 2010, vaccinul a fost importat de la acea vreme până în prezent.

În cursul săptămânii viitoare, potrivit contractului semnat, Unifarm va achiziţiona o nouă tranşă de 60.000 de doze de vaccin antitetanos.


Dr. Adrian Pană precizează că preţul de achiziţie este mai mic decât cel existent pe piaţă. De asemenea, în următoarele săptămâni se vor asigura cantităţile necesare pentru tot anul 2013.


Cât priveşte medicamentele oncologice monitorizate de Ministerul Sănătăţii, el spune că "programul de cancer este o prioritate a echipei MS în politicile de sănătate publică".


"Monitorizăm îndeaproape achiziţia de medicamente oncologice şi stocurile acestora din spitalele cu secţii de oncologie. Aşa cum am promis, la începutul fiecărei săptămâni postăm pe site-ul Ministerului Sănătăţii situaţia medicamentelor oncologice monitorizate, pentru fiecare unitate sanitară cu secţie de oncologie", subliniază secretarul de stat, menţionând că la sfârşitul fiecărei săptămâni pe site-ul MS sunt publicate stocurile centralizate de medicamente oncologice monitorizate, cât şi disponibilitatea acestora în piaţă (la Unifarm şi alţi distribuitori).


"Mai mult, am dispus conducerii spitalelor să analizeze şi să raporteze săptămânal printr-un proces-verbal standard situaţia referitoare la medicamentele oncologice monitorizate şi motivele pentru care unele dintre acestea nu au putut fi achiziţionate. Ca urmare a monitorizărilor din ultimele săptămâni, s-a constatat că există medicamente oncologice care nu mai prezintă probleme întrucât se eliberează în mod constant, preponderent, prin farmaciile cu circuit deschis. Cu toate acestea, ca măsură de precauţie, am decis să le monitorizăm pentru încă o perioadă de timp", a punctat secretarul de stat.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!