Noul guvern interzice cumularea pensiei cu salariului în sistemul public

on . . Accesări: 3890

venit.jpgUna dintre hotărârile luate la sfârşitul anului trecut de către noul guvern interzice cumularea pensiei cu salariul în sistemul public. Ordonanţa de urgenţă care prevede interzicerea cumulării pensiei cu salariul în sistemul public va fi publicată în Monitorul Oficial pe 5 ianuarie 2009. Hotărârea se adresează în special angajaţilor din apărare, interne, justiţie, dar şi celor din învăţământ, domeniu care se bazează în mare parte pe profesori pensionari reangajaţi, precum şi celor din domeniul medical. Această hotărâre se traduce prin aceea că nicio persoană ajunsă la vârsta pensionării nu poate beneficia în acelaşi timp de pensie şi de salariu de la stat. Cu toate acestea, pensionarii care vor să lucreze şi să-şi păstreze pensia pot alege sistemul privat.

„Profesorii care au în momentul de faţă cumul de venituri vor trece în sistemul plăţii cu ora. Aceasta înseamnă că ei nu vor mai beneficia, de exemplu, de plata concediului de odihnă, aşa cum era până acum”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Demnitarul ne-a mai spus că ordonanţa nu va produce modificări în Codul Muncii, deoarece „se aplică pe o perioadă determinată, respectiv pe anul în curs”.

Pe de altă parte se vehiculează faptul că în momentul în care vor începe discuţiile în parlament privind această lege se vor face, probabil, o serie de excepţii...nimic însă nu este clar sau definitiv.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!