Un nou inhibitor al fosfodiesterazei este promiţător în tratamentul claudicaţiei

on . . Accesări: 3528

NM-702, un nou medicament care acţionează prin blocarea dublă a fosfodiesterazei şi a tromboxanului A2 îmbunătăţeşte performanţele la exerciţiile limitate de claudicaţie în cazul pacienţilor care suferă de boală arterială periferică (BAP), conform unui studiu dublu-orb, placebo controlat randomizat efectuat în 18 centre medicale din SUA. Dr. Eric P. Brass de la Harbor- UCLA Medical Center din Torrance, California şi colegii săi au randomizat 386 de pacienţi cu claudicaţie cauzată de BAP în trei grupuri, care au primit 4 sau 8 mg de NM-702 de două ori pe zi, respectiv placebo, timp de 24 de săptămâni.
 După 24 de săptămâni, pacienţii trataţi cu 2x8 mg de NM-702 au prezentat o îmbunătăţire semnificativă a timpului maxim de mers (peak walking time) pe banda rulantă (p = 0.004) iar timpul necesar pentru apariţia claudicaţiei pe bandă rulantă (treadmill claudication onset time) a fost comparabil cu grupul placebo, relatează cercetătorii în numărul din decembrie al revistei Journal of the American College of Cardiology.
 De asemenea, NM-702 a îmbunătăţit rezultatele pacienţilor la scorurile din Medical Outcomes Study 36-Item Short Form şi distanţa de mers şi domeniul de urcare a scărilor din Walking Impairment Questionnaire.
 NM-702 a fost bine tolerat în general, cu toate că efectele adverse tipice ale vasodilatatoarelor au fost deseori observate.
 Dr. Brass şi colegii săi au notat în raportul lor că tratamentele care îmbunătăţesc performanţele pacienţilor care suferă de BAP sunt limitate. „NM-702 poate să reprezinte o posibilitate terapeutică adiţională pentru pacienţii cu claudicaţie, dacă studiile din viitor vor confirma siguranţa şi eficacitatea lui”, au concluzionat autorii.
 
J Am Coll Cardiol 2006;48:2539-2545.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!