Recomandare FDA pentru Tamiflu

on . . Accesări: 2770

Tamiflu (oseltamivir) este un medicament care şi-a demonstrat siguranţa şi eficienţa în prevenirea şi tratamentul gripei. Produsul a fost lansat în 1999 şi a fost folosit de peste 42 de milioane de persoane, dintre care 17 milioane de copii. În cadrul procesului de evaluare continuă a informaţiilor legate de siguranţa produselor sale, Roche a agreat împreună cu Food and Drug Administration din Statele Unite (FDA), revizuirea prospectului Tamiflu pentru Statele Unite, prin includerea unei note legate de posibile tulburări neuropsihiatrice semnalate la pacienţii cu gripă.
 Deşi nu a fost dovedit faptul că administrarea medicamentului are legatură directă cu apariţia unor tulburări neurologice sau psihiatrice, prospectul produsului va reflecta aceste aspecte, astfel încât medicii ca şi părinţii să urmărească atent pacienţii cu gripă pentru depistarea oricărui semn de comportament anormal.
 Aceste simptome sunt foarte rare si nu există nici o dovadă a unei legături cauzale între tratamentul cu Tamiflu si posibilitatea apariţiei de tulburări neuropsihiatrice la pacienţii cu gripă. Majoritatea evenimentelor raportate provin din Japonia unde au fost semnalate la persoane în vârstă de până la 18 ani. Aceste simptome pot să apară însă şi la persoanele bolnave de gripă care nu primesc tratament.
 Tamiflu (oseltamivir) nu este un vaccin, ci un medicament antiviral, sub forma de capsule cu administrare orală.
 Medicamentul este recomandat in prevenţia şi tratamentul gripei la adulţi şi copiii peste 1 an şi se eliberează în farmacii numai pe baza de prescripţie medicală. Singurii în măsură să recomande începerea tratamentului cu acest produs sunt medicii.

Articol susţinut de Roche Romania

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!