Evaluarea pregătirii profesionale a asistenţilor medicali şi moaşelor se va face anual

on . . Accesări: 4235

Aşa a hotărât Consiliul Naţional al Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România la sfârşitul săptămânii trecute. Potrivit deciziei, evaluarea nu se va mai face la trei ani, ca până acum.  
  „La sfârşitul anului 2006 membrii OAMMR trebuie să facă dovada că au cumulat 110 credite pentru perioada 2004-2006. Începând cu anul 2007 evaluarea creditelor se face anual, iar creditele obţinute peste numărul de credite stabilite de Consiliul Naţional al OAMMR se reportează numai pentru anul următor, inclusiv creditele suplimentare obţinute în 2006”, se precizează în document.
 Hotărârea, care a intrat în vigoare la 29 iunie 2006, va fi introdusă în Programul Naţional de Educaţie Medicală Continuă, capitolul II-Organizarea Educaţiei Medicale Continue a Asistenţilor Medicali/Moaşelor, punctul 3-Modalitatea de evaluare a participării asistenţilor medicali/moaşelor la forme de EMC.
 „OAMMR a adoptat hotărârea luând în considerare o serie de factori, precum ridicarea standardelor profesionale, alinierea la normele Uniunii Europene şi Legea 307/2004, care cere o pregătitre permanentă şi evaluarea periodică a acesteia”, a declarat Liliana Iordache, preşedintele OAMMR.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!