SEASONIQUE-noul anticoncepţional oral aprobat de FDA

on . . Accesări: 4461

SEASONIQUE™ (levonorgestrel/ethinyl estradiol tablets 0,15 mg/0,03 mg and ethinyl estradiol tablets 0,01 mg), noul contraceptiv oral produs de firma Barr Pharmaceuticals, Inc (Duramed Pharmaceuticals, Inc.) a fost aprobat de FDA şi va fi disponibil în farmacii din luna iunie 2006, compania intenţionând să lanseze imediat multiple programe de marketing pentru a putea oferi clienţilor toate datele necesare. Seasonique continuă generaţia anticoncepţionalelor de 
lungă-durată creată de SEASONEL®, lansată de aceeaşi companie în 2003.
 „Seasonique, ca şi Seasonel oferă femeilor o posibilitate de contracepţie de lungă durată cu un suport hormonal continuu şi cu un conţinut de estrogen foarte redus”, afirmă Bruce L. Downey, preşedintele Barr Pharmaceuticals, Inc.
 Circa 16 milioane de femei din America consumă anticoncepţionale orale la ora actuală, deşi anticoncepţionalele nu sunt recomandate pentru toate femeile. S-au raportat efecte adverse minore dar şi foarte severe după utilizarea contraceptivelor. Consumul de anticoncepţionale implică anumite riscuri, în primul rând cardiovasculare, cum ar fi trombozele venoase, accidentele vasculare cerebrale şi cel mai periculos, infarctul miocardic, iar fumatul asocait creşte şi mai mult riscul complicaţiilor cardiovasculare mai ales la femeile de peste 35 de ani.
 SEASONIQUE™, care trebuie administrat zilnic timp de 84 de zile (consecutiv), urmat de ethinyl estradiol 0,01 mg timp de 7 zile, reduce numărul ciclurilor menstruale la 4 pe an. Siguranţa produsului a fost testat în cursul unui studiu randomizat, multicentric, iniţiat în aprilie 2004, la care au participat 2.500 de femei cu vârsta între 18-40 de ani, pe o perioadă de 12 luni.
 Fimra Barr Pharmaceuticals este principalul producător de anticionceţionale orale din Statele Unite, are 22 de preparate generice de anticoncepţionale (Barr Laboratories) şi 6 contraceptive proprii, produse de Duramed.

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!