Infliximab-efecte benefice în psoriazis

on . . Accesări: 7139

Psoriazisul, o boală inflamatorie cronică a pielii, de obicei necesită o terapie de lungă durată. Conform unui vast studiu randiomizat ale cărui rezultate au fost publicate săptămâna aceasta în The Lancet, infliximabul, aprobat pentru tratamentul unor boli inflamatorii cronice de genul artritei reumatoide şi bolii Crohn, este benefică şi în psoriazis.

Factorul de necroză tumorală alfa (TNF-alfa) este proteina (implicată în general în procesele inflamatorii din organism) despre care se crede că ar avea un anumit rol în apariţia psoriazisului. Inliximabul, care are efect de neutralizare al TNF-alfa, pare să fie un medicament eficient şi de siguranţă pentru tratamentul leziunilor de psoriazis.
  Administrând celor 378 de pacienţi cu psoriazis moderat-sever, incluşi în studiu, infliximab intravenos iniţial la două, apoi la şase şi la urmă la fiecare a 8-a săptămână timp de 46 de săptămâni (versus placebo) cercetătorii de la Universitatea din Manchester, conduşi de dr. Christopher Griffiths, au observat ameliorarea semnificativă a simptomelor bolii deja după câteva săptămâni, efectul fiind susţinut şi după 24 şi la 50 de săptămâni la majoritatea bolnavilor. Un sfert din pacienţii trataţi cu infliximab s-au vindecat de psoriazis.
  Rezultatele au fost asemănătoare şi la bolnavii care au suferit de psoriază la nivelul unghiilor, autorii studiului ajungând la concluzia că infliximabul în monoterapie este foarte eficientă pentru tratamentul bolnavilor cu psoriazis cutanat sau unghial, efectele fiind rapide şi susţinute.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!