Stocul de ser antiviperin de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, aproape de epuizare

on . . Accesări: 1869

wbSNAKEmilk wideweb  470x2390 rsStocul de ser antiviperin de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc este pe terminate, iar solicitarea de achiziţie nu poate fi onorată decât la finalul lunii august.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat că epuizarea stocului de ser antiviperin este o problemă, în condiţiile în care numărul de muşcături de viperă a crescut în această perioadă, iar singurul importator de ser antiviperin nu poate onora comanda transmisă decât la finalul lunii august.

Potrivit dr. Demeter, este posibil ca în perioada următoare spitalul să aibă nevoie de mai mult ser antiviperin decât are în stoc şi va fi nevoit să apeleze la spitalele învecinate.

Două persoane, muşcate de vipere în ultimele două luni.

'Este o perioadă în care creşte numărul de muşcături, oamenii merg mai des la pădure şi de aceea vom fi nevoiţi să cerem de la colegii noştri din spitalele învecinate, Sfântu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc, Georgheni', a spus dr. Demeter Ferenc.

De când a început sezonul de vară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc s-au prezentat şapte persoane muşcate de şarpe, cărora li s-a administrat ser antiviperin. Directorul Spitalului Judeţean a precizat că în toate cazurile de muşcătură de şarpe se administrează ser antiviperin, chiar dacă nu se ştie exact dacă pacienţii au fost muşcaţi sau nu de viperă, întrucât 'e mai bine să pierdem un ser antiviperin decât să pierdem o viaţă de om'.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!