Premierul Ponta anunţă aprobarea Contractului-cadru privind sistemul de asigurări sociale de sănătate

on . . Accesări: 1767

Victor-Ponta-1534 rsGuvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, Contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013 - 2014, a anunţat, miercuri seară, premierul Victor Ponta.


"Astăzi am aprobat, în şedinţa de Guvern, noul contract-cadru. Şi, practic, încep casele de sănătate să negocieze cu toţi beneficiarii în perioada imediat următoare. Am introdus şi faimoasa coplată între 5 şi 10 lei, la externare", a declarat premierul, la RTV.

Pacienţii vor plăti la externarea din spital între 5 şi 10 lei pentru serviciile medicale acordate în regim de spitalizare continuă, se arată în Contractul-cadru. În acelaşi act normativ, pentru medicii de familie se prevede o creştere a procentului pentru plata pe pacienţii înscrişi pe listă la 70% şi 30% pentru servicii, iar ambulatoriul de specialitate va primi cu 50% mai mult.


"Pentru serviciile medicale spitaliceşti acordate în regim de spitalizare continuă, nivelul minim al coplăţii este de 5 lei, iar nivelul maxim este de 10 lei. Valoare coplăţii este stabilită de fiecare unitate sanitară cu paturi pe bază de criterii proprii, cu avizul Consiliului de administraţie al unităţii sanitare respective", se menţiona în proiectul de act normativ, postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!