Cseke Attila: Toate elicopterele pentru SMURD sunt meritul miniştrilor Sănătăţii din UDMR

on . . Accesări: 1573

elicopter 1 Copy rsToate cele cinci elicoptere SMURD existente acum în ţară au fost programate, contractate şi finanţate în timpul miniştrilor Sănătăţii de la UDMR, a declarat joi deputatul UDMR Cseke Attila.


El a recomandat, într-o conferinţă de presă, celor "viteji" care îşi arogă merite în achiziţia elicopterelor medicale să fie mai rezervaţi în afirmaţii, deoarece cei care au iniţiat şi organizat acest proiect sunt miniştrii UDMR, începând chiar din anul 1999, când, pe vremea ministrului Hajdu Gabor, s-au cumpărat primele două elicoptere pentru Târgu Mureş şi Bucureşti.


"Apoi, timp de zece ani, nu s-a întâmplat nimic, a explicat Cseke, pentru ca abia în 2010, în bugetul pe 2011 al Ministerului Sănătăţii, să se prevadă posibilitatea cumpărării unor elicoptere, printr-un acord-cadru de patru ani, a minimum două, maximum şase elicoptere pentru România. În primul rând, azi mă declar bucuros că Parlamentul, prin Camera Deputaţilor ca şi cameră decizională, a adoptat ordonanţa de urgenţă 91/2011 care prevede distribuirea unui elicopter şi desemnarea Spitalului clinic de urgenţă din Timişoara ca operator al acestui elicopter', a spus fostul ministru al Sănătăţii.


El a precizat că prin programul-cadru, programat şi finanţat în timpul mandatului său, continuat de ministrul Ritli, din cele şase elicoptere prevăzute a fi cumpărate pentru serviciile aeriene SMURD au fost achiziţionate, până în prezent, trei, în 2011 şi în 2012.


'Aştept de la Guvernul actual să continue acest program şi cele trei elicoptere care au mai rămas de achiziţionat să fie cumpărate. Eu mă voi bucura sincer de ele. Este un rezultat al tuturor, pentru că aceste elicoptere au salvat sute de vieţi omeneşti timp de 12- 13 ani de când există în România şi aştept de la toţi să-şi facă datoria, nu să-şi asume succesele şi rezultatele altora', a menţionat Cseke.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!