Mai multe persoane angajate în domeniul medical, cercetate pentru reţete false pentru schizofrenie

on . . Accesări: 2669

Un număr de 11 medici de familie, farmacişti şi administratori ai unor societăţi comerciale de pe raza judeţului Giurgiu sunt cercetaţi de autorităţi...
după ce poliţiştii de la investigare a fraudelor au probat activitatea lor infracţională, aceştia fiind cercetaţi pentru că ar fi eliberat sau decontat reţete în valoare totală de peste trei milioane de lei, majoritatea pentru schizofrenie.

'Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor - IGPR au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, în vederea probării activităţii infracţionale a mai multor persoane, suspectate de comiterea infracţiunilor de fals, uz de fals, înşelăciune şi evaziune fiscală, în urma cercetărilor efectuate de poliţişti rezultând faptul că N.P., în calitate de medic de familie şi reprezentant al unui cabinet medical individual, în perioada 2007-2009, a eliberat mai multe reţete medicale în fals şi, prin intermediul a trei farmacii, la care era împuternicit sau administrator, le-a înaintat spre decontare şi în acest mod şi-a însuşit sume de bani în valoare totală de 3.012.449,97 lei', a declarat joi, pentru AGERPRES, şeful IPJ Giurgiu, Vasile Tache.

În fapt, N.P. este suspectat că, prin intermediul unei terţe persoane, a eliberat un număr de 1.254 de reţete medicale, prin care a prescris un produs farmaceutic utilizat în tratamentul schizofreniei.

Reţetele au fost eliberate pentru persoane care nu au suferit niciodată de o boală psihică şi chiar pe numele a 15 persoane decedate.

În cadrul activităţii infracţionale, coordonată de N.P., sunt suspectate, ca fiind implicate 11 persoane, medici de familie, farmacişti şi administratori ai unor societăţi comerciale.

În urma percheziţiei domiciliare, poliţiştii au constatat că suspectul îşi continua activitatea infracţională, prin înfiinţarea unui nou cabinet medical individual în localitatea Ciolpani, judeţul Ilfov, unde procedează în mod asemănător. La adresa unde acesta locuieşte, poliţiştii au identificat reţete medicale originale cu acelaşi diagnostic medical.

Tot din cercetări a reieşit că N.P. încearcă să se sustragă urmăririi penale, având intenţia să părăsească ţara, în acest sens înstrăinându-şi toate bunurile mobile şi imobile în încercarea de a zădărnici recuperarea prejudiciului.
Sursa: Agerpres

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!