Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Glasgow consumul moderat de vin roşu ajută la prevenirea şi combaterea inflamaţiilor cauzate de diferite boli. Doctorul Alirio Melendez, unul dintre cercetători, a subliniat faptul că bolile inflamatorii acute sunt foarte dificil de tratat şi mulţi pacienţi mor din cauza lipsei unui tratament adecvat. Astfel, potrivit ultimelor descoperiri, vinul roşu are proprietatea de a bloca două proteine din organism
şi poate combate, astfel, inflamaţiile.
"Potenţialul terapeutic al vinului roşu este cunoscut de foarte mulţi ani, iar cercetătorii i-au dezvăluit toate secretele şi au descoperit cum substanţa numită resveratrol, conţinută de vin, în cantităţi ce variază, poate duce la noi tratamente pentru bolile inflamatorii", au mai precizat specialiştii de la Universitatea din Glasgow. Anul trecut, un medic australian, Phillip Norrie, susţinea că a creat cel mai sănătos vin, care ar conţine de 100 ori mai mult resveratrol decât vinul normal.
Consumul moderat de vin roşu mai este cunoscut şi pentru eficienţa în lupta cu cancerul şi pentru proprietăţile sale de a preveni formarea trombilor.