A fost publicat numărul de locuri pentru concursul de rezidenţiat

on . . Accesări: 8012

În revista „Viaţa Medicală” din data de 5 octombrie 2007 a fost publicat numărul de locuri pentru concursul de rezidenţiat, examen ce se va desfăşura în data de 18 noiembrie 2007 pe următoarele domenii: medicină, medicină dentară şi farmacie. 
Pentru vizualizarea locurilor scoase la Concursul de rezidenţiat 2007 click aici!
Pentru domeniul medicină examenul se va desfăşura în centrul universitar Bucureşti iar pentru domeniul medicină dentară şi
farmacie în centrul universitar Cluj-Napoca. Înscrierile la concurs se fac la sediile autorităţilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti până la data de 24 octombrie 2007, inclusiv.
 Concursul se desfăşoară sub forma de test grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Toate întrebările de concurs sunt elaborate de comisiile de specialişti stabilite de preşedinţii comisiilor comune zonale şi sunt diferite de cele deja publicate. Din tolul întrebărilor 25% sunt întrebări tip complement simplu, cu un singur răspuns corect posibil din 5; se notează fiecare întrebare cu răspuns corect cu 4 puncte; dacă la aceste întrebări candidaţii marchează mai mult sau mai putin de un răspuns corect, întrebarea se anulează (punctaj 0). Restul de 75% din total sunt întrebări tip complement multiplu cu 2 - 4 răspunsuri corecte, fiecare întrebare cu răspunsuri corecte este notată cu 5 puncte; dacă la aceste întrebari candidatul marchează mai puţin de 2 sau mai mult de 4 răspunsuri, întrebarea se anulează (punctaj 0).
 Departajarea candidaţilor cu punctaj egal se face pe baza punctajului ponderat, care reprezintă calculul statistic în funcţie de răspunsurile corecte date de toţi candidaţii la întrebarea considerată cu gradul de dificultate cel mai mare. Departajarea candidaţilor care au obţinut punctajul maxim posibil se face prin susţinerea unei probe suplimentare de departajare. Punctajul minim de promovare reprezintă 65% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebari pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu. Doctoranzii cu frecvenţă, cu bursă se confirmă în rezidenţiat în funcţie de punctajul obţinut. Confirmarea în rezidenţiat a doctoranzilor cu frecvenţă, cu bursă se face în specialitatea şi centrul universitar în care pot opta pentru loc.
  Pentru vizualizarea locurilor scoase la Concursul de rezidenţiat 2007 click aici!

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!