Ministrul Eugen Nicolăescu: Anul acesta vom finaliza reabilitarea a 12 maternităţi

on . . Accesări: 1946

eugen-nicolaescu-desfiinteaza-directiile-de-sanatate-publica-judetene-si-casele-judetene-de-asigurari-de-sanatate-18447493 rsMinisterul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat într-o conferinţă de presă organizată vinerea trecută la Piatra Neamţ, că până la finele anului 2013 va termina de reabilitat sau recontruit cele 12 maternităţi din cele 20 planificate.

'Reabilitarea maternităţii de la Piatra Neamţ face parte dintr-un program mai amplu al Ministerului Sănătăţii, blocat într-o anumită perioadă, apoi deblocat într-o altă perioadă.

 

Sper ca anul acesta să finalizăm 12 dintre cele 20 de maternităţi care mai sunt de finalizat. Am asigurat fondurile dar este trist că unii constructori nu se încadrează în grafice', a declarat ministrul Sănătăţii.

Eugen Nicolaescu a apreciat condiţiile 'de foarte bună calitate, echipamentele de ultimă generaţie şi condiţiile profesionale' de la noua maternitate nemţeană.
'Este extrem de benefică mai ales pentru prematuri. Trebuiau transportaţi la alte spitale sau chiar nu puteau fi salvaţi. Putem micşora mortalitatea infantilă care este un indicator important pentru România. A creşte natalitatea ar trebui să fie un obiectiv strategic naţional', a declarat Eugen Nicolăescu.

Salvaţi Copiii România face un apel de suport pentru scăderea mortalităţii infantile

Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a fost reabilitate în totalitate cu fonduri europene şi guvernamentale de circa 3 milioane de euro.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!