Bolile digestive de sezon şi-au dublat ponderea faţă de luna mai

on . . Accesări: 5173

Numărul persoanelor cu afecţiuni digestive de sezon a crescut în Timiş, în ultima perioadă, cu 50 la % faţă de luna mai, cifra acestora depăşind 100 de persoane, a informat corespondentul ROMPRES. Dr. Eugenia Dumitrescu, şef compartiment Epidemiologie din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş a declarat că au fost înregistrate peste 100 e cazuri cu boli diareice acute datorate în special nerespectării normelor de igienă şi consumarea de legume şi fructe crude şi nespălate.
 Pentru prevenirea îmbolnăvirilor, medicii recomandă spălarea sub jet puternic a crudităţilor înainte de consum, păstrarea acestora la temperaturi de 4-8 grade Celsius, consumarea imediată a hranei preparate pentru sugari fără a fi reîncălzite sau păstrate în frigider, evitarea consumului de preparate pe bază de ouă, maioneză, frişcă.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!