Numărul persoanelor cu afecţiuni digestive de sezon
a crescut în Timiş, în ultima perioadă, cu 50 la % faţă de luna mai, cifra acestora depăşind 100 de persoane, a
informat corespondentul ROMPRES. Dr.
Eugenia Dumitrescu, şef compartiment Epidemiologie din cadrul Direcţiei de
Sănătate Publică Timiş a declarat că au
fost înregistrate peste 100 e cazuri cu boli diareice acute datorate în special nerespectării normelor de igienă şi
consumarea de legume şi fructe crude şi nespălate.
Pentru prevenirea îmbolnăvirilor, medicii recomandă spălarea sub jet puternic a crudităţilor înainte de consum, păstrarea acestora la temperaturi de 4-8 grade Celsius, consumarea imediată a hranei preparate pentru sugari fără a fi reîncălzite sau păstrate în frigider, evitarea consumului de preparate pe bază de ouă, maioneză, frişcă.
Pentru prevenirea îmbolnăvirilor, medicii recomandă spălarea sub jet puternic a crudităţilor înainte de consum, păstrarea acestora la temperaturi de 4-8 grade Celsius, consumarea imediată a hranei preparate pentru sugari fără a fi reîncălzite sau păstrate în frigider, evitarea consumului de preparate pe bază de ouă, maioneză, frişcă.