Vâlcea: Primarul comunei Sineşti doreşte transformarea spitalul din localitate în centru social pentru vârstnici

on . . Accesări: 1267

 

 

 

Primarul comune vâlcene Sineşti, Mihai Rusie, vrea să transforme spitalul din localitate într-un centru social, luând în considerare faptul că populaţia îmbătrânită are nevoie de o îngrijire adecvată, de personal medical specializat, dar şi de socializare.

"Mă confrunt cu o populaţie îmbătrânită, copiii sunt plecaţi sau unii nu mai au rude deloc. Mulţi sunt imobilizaţi la pat, nu mai pot să spargă un lemn, sau să-şi gătească, dar au însoţitori. Însă, una este să le oferi un cadru în care să beneficieze de asistenţă medicală permanentă, de tratament, de socializare.

În acest sens, spitalul din Sineşti ar putea fi transformat într-un astfel de centru social pentru vârstnici, evident, păstrându-se şi un punct medical. Cel mai apropiat spital este cel de Horezu, deci nu ar fi o problemă, pentru cei care ar avea nevoie de spitalizare", a declarat pentru AGERPRES, primarul.

Spitalul din Sineşti, construit în urmă cu 100 de ani, funcţionează în ultimii ani ca secţie a Spitalului din Horezu. În prezent, în această unitate mai activează doar un singur medic generalist. 

Acest spital a fost recent reabilitat de primărie, fiind dotat cu toate utilităţile.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!