Tulcea: Consilierii judeţeni PNL propun ca şi medicii din SJU să beneficieze de spor de izolare

on . . Accesări: 1503

 

 

 

Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea ar trebui să beneficieze de sporul de izolare care urmează să se acorde la nivel naţional de către Ministerul Sănătăţii medicilor care deservesc populaţia din localităţile izolate, au propus consilierii judeţeni liberali din Tulcea, în cadrul şedinţei în plen a legislativului judeţului.

'O soluţie pentru problemele cu care se confruntă SJU de foarte multă vreme ar fi ca şi angajaţii acestei unităţi să beneficieze de sporurile care se vor acorda pentru medicii care deservesc populaţia din localităţile izolate.

Suntem într-o zonă defavorizată şi cred că aceasta este soluţia pentru majorarea lefurilor angajaţilor din SJU', a declarat vineri, în timpul şedinţei de plen a CJ, reprezentantul consilierilor liberali, Nicolae Chichi.

Propunerea a fost făcută în contextul în care consilierii judeţeni au votat vineri rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al SJU pe anul trecut, reprezentanţii PNL interesându-se de modul de rezolvare a problemelor semnalate în urmă cu peste două săptămâni de angajaţii unităţii.

'În două săptămâni nu se pot rezolva probleme care datează din anul 2008. (...) Din punctul meu de vedere, soluţia legală pentru reîncadrarea angajaţilor SJU transmisă Ministerului Sănătăţii va însemna doar o creştere de 50 de lei pe lună', a afirmat, la rândul său, managerul general al SJU, Daniel Negoescu.

În ceea ce priveşte acordarea a câte 20 de tichete de masă angajaţilor SJU, reprezentanţii CJ Tulcea au menţionat că legislaţia nu permite în prezent alocări financiare pentru achiziţia de tichete, acestea putând fi suportate doar din bugetul Casei de Asigurări de Sănătate.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, medicii de familie şi cei din ambulatoriu de specialitate din zonele defavorizate ar putea primi sporuri cuprinse între 100% şi 200% ca urmare a unui proiect care va fi pus în dezbatere publică şi care ar putea intra în vigoare la 1 aprilie.

În urmă cu aproape două săptămâni, angajaţi ai SJU Tulcea au întrerupt activitatea timp de aproape două ore, solicitând majorarea lefurilor la nivelul celor din alte unităţi spitaliceşti din ţară.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!