Campanie de strângere de fonduri pentru transportul unui copil de 3 ani în Germania, pentru control cardiologic

on . . Accesări: 2476

 

 

 

Asociaţia "Salvează o inimă" organizează o campanie de strângere de fonduri în valoare de aproximativ de 1.000 de euro pentru transportarea Larisei Stancu (3 ani) în Germania, unde aceasta va beneficia de un control cardiologic.

Larisa Stancu (3 ani) are bătăile inimii diferite faţă de ale altor copii. Acesta este motivul pentru care poartă un peace-maker, ca inima sa să bată cum trebuie şi să trăiască o viaţă cât se poate de normală.

Larisa Stancu a fost programată la un control foarte important, în Germania, la Clinica din Bad Oeynhausen şi, ulterior, la un tratament operatoriu.

La numai două luni de la naştere, Larisa Stancu a suferit prima intervenţie chirurgicală în Germania, însă şase luni mai târziu, micuţa a suferit o altă operaţie, pentru a i se implanta un stimulator cardiac cu rol în reglare a pulsului. Ceea ce îngreunează situaţia de faţă este faptul că trebuie să i se efectueze controale regulate pentru a monitoriza buna funcţionare a stimulatorului şi, implicit, a inimii, iar acest lucru presupune o nouă deplasare urgentă în Germania, singurul loc în care există o aparatură adecvată pentru evaluarea stării de sănătate, precizează sursa citată.

Deplasarea trebuie urgentată şi din cauza faptului că această malformaţie de care suferă fetiţa a avut repercusiuni şi asupra stării ei generale fizice, în special a sistemului imunitar, care este foarte slăbit. Prin urmare, familia copilului are nevoie de aproximativ 1.000 de euro pentru deplasare şi tot ce implică controlul în sine. 

Donaţiile pot fi făcute pe platforma de donaţii online a Asociaţiei, salveazaoinima.ro/campaigns/larisa-stancu/ sau în contul bancar: Stancu Ion Ana (mama fetiţei, 0763317512) - RO21BRDE445SV01520694450 RON.

"Larisa este un copil minunat şi ne-am decis s-o ajutăm cu orice preţ. Credem în sensibilitatea oamenilor, credem foarte mult că românii au un suflet minunat, iar inimioara Larisei va fi salvată. Orice om este important, însă când vine vorba de un copil nevinovat şi frumos, care suferă de o boală nedreaptă, îţi vine să faci orice numai să-l vezi sănătos, cu gura până la urechi de fericire şi cu o inimă plină de iubire şi speranţă", declară Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei "Salvează o inimă", organizatorul campaniei umanitare "Împreună pentru o inimioară de copil!"

Asociaţia "Salvează o inimă" a fost înfiinţată pe data de 17 decembrie 2012 şi îşi doreşte să reunească sub acelaşi acoperiş un număr cât mai mare de profesionişti din diferite domenii, oameni bine pregătiţi şi motivaţi, care pot ajuta în campaniile şi proiectele ce au ca scop rezolvarea cazurilor umanitare.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!