Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a atras peste 90 de medici în ultimii trei ani

on . . Accesări: 1798

 

 

 

În ultimii trei ani, spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a atras 91 de medici, dintre care 25 de rezidenţi, reuşita datorându-se facilităţilor şi lobby-ului făcut de conducerea instituţiei.

Managerul general al spitalului, Nagy Andras Robert, a declarat joi că nu poate da salarii mai mari, în schimb le-a oferit medicilor locuinţe de serviciu şi posibilitatea de a lucra într-un spital în curs de modernizare şi cu perspective de dezvoltare.


"În ultimii trei ani am parcurs 130.000 de kilometri ca să reuşesc să aduc medici şi rezidenţi la Sfântu Gheorghe. Am stat de vorbă cu studenţii de la Târgu Mureş şi le-am explicat ce posibilităţi avem (...) Cel mai greu a fost să-i determinăm să vină până aici, să vadă spitalul, pentru că apoi, din discuţiile cu ceilalţi medici, s-au convins singuri că merită să vină, că avem ce ne trebuie, au cu ce face o operaţie, nu trebuie pacientul să aducă medicamente şi materiale de acasă", a spus Nagy Andras Robert.
El a recunoscut că în această perioadă de timp au existat şi fluctuaţii de personal, dar calculele arată că numărul celor veniţi este aproape dublu faţă de al celor plecaţi.
"În total au venit 341 de cadre medicale, dintre care 91 de medici, printre ei şi 25 de rezidenţi, şi au plecat 155 de persoane, dintre care 31 de medici", a spus Nagy Andras Robert.
Potrivit acestuia, spitalul din Sfântu Gheorghe a scos la concurs pentru luna martie mai multe posturi de medici - de medicină internă, chirurgie generală, chirurgie vasculară şi radiologie, iar în următoarele 2-3 luni va mai organiza un concurs pentru alte trei posturi - de neurolog, pediatru şi neonatolog.
 
În vara anului trecut, autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au pus piatra de temelie a unui viitor complex rezidenţial pentru medici ce va fi construit în curtea spitalului, împreună cu Fundaţia "Studium" din Târgu Mureş. Acesta va avea şase locuinţe - trei garsoniere şi trei apartamente cu două camere şi se va întinde pe o suprafaţă de 530 de metri pătraţi. Potrivit estimărilor, investiţia se va cifra la aproximativ 350.000 de euro, iar lucrările se vor finaliza cel târziu la jumătatea anului 2015.

Acesta nu este singurul proiect al autorităţilor locale prin care încearcă să atragă specialişti. În urmă cu câţiva ani Primăria Sfântu Gheorghe a demarat proiectul "Hai acasă" prin care pune gratuit la dispoziţia tinerilor cu studii superioare terenuri pentru a-şi construi locuinţe.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!