Primul centru de diagnoză precoce şi intervenţie timpurie în autism, deschis în Capitală

on . . Accesări: 881

 

 

 

Marţi, 26 noiembrie, a fost inaugurat în Bucureşti, primul centru de diagnoză precoce şi intervenţie timpurie în autism din România, al cărui obiectiv este de a creşte gradul de recuperare a copiilor diagnosticaţi cu autism, precum şi şansele de integrare socială.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei HelpAutism remis Agerpres, în Centrul HelpAutism 25 de copii cu tulburare de spectru autist vor beneficia zilnic, în mod gratuit, de intervenţie timpurie, un număr nelimitat de copii cu vârsta cuprinsă între unu şi patru ani, de diagnoză precoce prin aplicarea testelor internaţionale în autism ADOS şi ADI-R, evaluare psihologică complexă însoţită de plan de intervenţie individualizat, precum şi servicii gratuite de consiliere psihologică adresate membrilor familiei.


"Avem obligaţia de a proteja şi ajuta copiii, deoarece ei reprezintă viitorul societăţii în care trăim. Educaţia şi sprijinul social pentru dezvoltarea copiilor sunt doi dintre principalii piloni ai unei societăţi sănătoase. Am primit cu entuziasm iniţiativa Asociaţiei HelpAutism, întrucât poate face diferenţa pentru copiii cu astfel de nevoi, acoperind o arie a ajutorului social ce întâmpina neajunsuri", a declarat directorul de relaţii externe Enel România, Radu Coşarcă.
Pe de altă parte, preşedintele Asociaţiei HelpAutism, Daniela Bololoi, a arătat că se află la "începutul unei călătorii frumoase".

Fii sigur că micuţul tău nu are autism!

"O călătorie pe parcursul căreia vom încerca să îi ajutăm pe copii să găsească lumina care arde în ei iar pe părinţi să audă cea mai simplă dovadă de dragoste, două cuvinte care înseamnă enorm - te iubesc", a declarat Daniela Bololoi.
Centrul oferă, pe lângă terapie individuală, programe de recuperare variate precum kinetoterapie, terapie de grup, activităţi de terapie prin artă şi lucru manual, în timp ce părinţii copiilor cu autism vor beneficia de consiliere gratuită. În plus, vor fi organizate cursuri de pregătire şi instruire pentru cadrele didactice (din grădiniţe şi şcoli). Un număr tot mai mare de familii ce întâmpină această provocare vor putea beneficia, gratuit, de servicii specializate, ca parte a misiunii asociaţiei.
Centrul HelpAutism îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti, pe strada Delea Nouă nr. 36, de luni până vineri, de la ora 9,00 la ora 19,00, sub sloganul "Ajută-i să-şi găsească propria lumină, ajută-i să poată spune Te iubesc!".

Asociaţia HelpAutism a inaugurat primul centru de diagnoză precoce şi intervenţie timpurie în autism din România cu sprijinul Enel Cuore Onlus, care a contribuit la renovarea şi utilarea centrului printr-o donaţie în valoare de 50.000 de euro.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!