Ce gemoterapice folosim în afecţiunile prostatei?

on . . Accesări: 7392

prostata.jpgProstatita reprezintă o afecţiune inflamatorie (benignă) a prostatei, cu o etiologie multiplă şi evoluţie clinică acută sau cronică. Există preparate gemoterapice care administrate singure sau în asocieri ameliorează simptomatologia în aceste cazuri. Extractul din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1 are un efect cortison- like stimulând producţia de hormoni antiinflamatori. Se administrează singur câte 2 ml în puţină apă de 2-3 ori pe zi sau 2 ml pe zi în asocieri.
   Schema de tratament poate include si Extract din mlădiţe de Sequoia- Sequoia gigantea MG=D1, Extract din mlădiţe de Ienupăr- Juniperus communis MG=D1 sau  Extract  din mlădiţe de Iarbă neagră -Calluna vulgaris MG=D1. Aceste extracte se pot administra în scheme care combină câte 2 sau 3 produse.
 Din schema de tratament poate face parte şi produsul fitoterapic Sabalit solutie sau Sabalit complex capsule ( Plantextrakt) produse ce contin extract standardizat de Serenoa repens si extract de Cucurbita pepo. Se administreaza timp de 3-6 luni.       
  Hiperplazia benignă de prostată (adenomul de prostată) este o afecţiune frecventă a cărei incidenţă este legată de vârstă. La 55 ani aproximativ 25% dintre bărbaţi se plâng de tulburări micţionale de tip obstructiv. Se manifestă prin simptome obstructive şi iritative. Simptomele obstructive includ modificări ale calibrului şi forţei jetului urinar (jet urinar subţire sau intermitent). Manifestările iritative includ polakiuria (urinări frecvente), nicturia (urinări noaptea) şi micţiuni imperioase. Se adaugă şi diferite grade de retenţie urinară. Alături de simptomele enumerate mai sus, pot apărea dureri şi limitarea activităţii sexuale.
  Schema terapeutică cu gemoterapice în hipertofia benignă de prostată cuprinde Extractul din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, 2 ml dimineaţa, Extract din mlădiţe de Merişor- Vaccinium vitis- idaea MG=D1 2 ml la prânz şi Extract din mlădiţe de Sequoia- Sequoia gigantea MG=D1 2 ml si Sabalit  solutie sau Sabalit complex capsule,seara, timp de 3-6 luni.

Dr. Simona Bărnuţiu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!