Curăţenia organismului în plină iarnă  cu mugurii de frasin

on . . Accesări: 7897

Frigul iernii aduce cu el şi sedentarismul, stagnarea, nevoia de a petrece mai mult timp în interior. Cel mai frecvent acest timp este petrecut în faţa televizorului, cu trecere frecventă prin bucătărie şi prin frigider, de unde pot fi procurate bunătăţi ce se ronţăie cât ai clipi. Privirea este furată de imaginile de pe ecran, iar gura înghite tot ce este în farfurie sau în sticlă.
Fără să ne dăm seama, zi după zi de comportament sedentar şi de uşor abuz alimentar şi câteva kilograme se depun pe nesimţite în jurul taliei sau pe fese ori coapse. Persoana se simte mai greoaie, mai somnolentă şi îşi perpetuează comportamentul sedentar.
Soluţia cea mai naturală este ca fiecare să încerce să iasă în natură cât de des şi mult poate, să ia contact cu aerul rece şi proaspăt al iernii, cu zăpada proaspăt căzută şi să evite statul prea mult în aceeaşi poziţie sau în aceeaşi încăpere.
Medicina naturală are şi ea o serie de remedii interesante de folosit.
Acum în plină iarnă sunt indicate câteva preparate din macerate glicerinice, care ajută la curăţenia întregului organism, realizând un drenaj metabolic, dar şi la alte nivele. Campionul în acest sens este Extractul din muguri de Frasin, Fraxinus excelsior MG=D1, care administrat singur sau în combinaţie cu alte macerate realizează un drenaj complet, atât la nivel biliar, renal cât şi articular. Este unul dintre principalele remedii pentru hipercolesterolemie, pentru hiperuricemie şi creştere a produşilor de catabolism ai proteinelor (excelent de folosit după excesul de proteine din carne după sărbători) şi pentru creşterea în greutate cu retenţie hidrică.
Combinaţia Extract din muguri de Frasin- Fraxinus excelsior MG=D1, 1, 5 ml în apă dimineaţa şi Extract din mlădiţe de Măslin- Olea europaea MG=D1, 1,5 ml în apă, seara, zilnic, o lună este ideală pentru reglarea nivelului trigliceridelor şi colesterolului, după excesele alimentare ale sărbătorilor.
 Dacă există în plus şi o dischinezie biliară, cu sau fără simptome de colecistită, atunci la combinaţia de mai sus poate fi adăugat Extract din muguri de Arţar- Acer campestre MG=D1, 1,5 ml în apă, la prânz. Acesta este util în special în prevenţia dezvoltării litiazei biliare colesterolice, dar este util şi pentru prevenţia şi tratamentul litiazei renale.
 Dacă persoana are şi probleme de infecţii urinare, sau prezintă tendinţa la retenţie hidrică accentuată, cu picioare şi mâini umflate, atunci se poate realiza o combinaţie eficientă între Extract din muguri de Frasin- Fraxinus excelsior MG=D1, 1,5 ml în apă, dimineaţa, împreună cu Extract din mlădiţe de Ienupăr- Juniperus communis MG=D1, 1,5 ml în apă, seara, zilnic, circa o lună. Această combinaţie realizează atât o reglare metabolică, cât şi la nivelul aparatului urinar, cu efecte benefice asupra întregului organism.
Dacă există o prindere articulară supărătoare, cu rigiditate articulară, chiar artroze, însoţite de dureri, înţepeneli articulare, tendinite şi inflamaţii ligamentare, atunci Extractul din muguri de Frasin- Fraxinus excelsior MG=D1 (cu acţiune anti-inflamatorie ligamentară şi sinovială) poate fi combinat cu Extractul din muguri de Jneapăn- Pinus montana MG=D1 şi de multe ori cu Extractul din mlădiţe de Viţă de vie sălbatică- Ampelopsis weitchii MG=D1, ( cu efect anti-inflamator marcat şi anti-fibroză).
 Maceratul din muguri proaspeţi de frasin este unul dintre principalii drenori metabolici ai organismului, realizând o „curăţenie” efectivă atât la nivelul aparatului digestiv (zona fiere-ficat), cât şi la nivel urinar şi articular. În schemele de tratament se va asocia frecvent cu alte macerate gicerinice, indicate funcţie de particularitatea fiecărei persoane şi funcţie de simptomele prezentate.
 
Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!