Noutati

Bellis perenis  un remediu util pentru femei

on . . Accesări: 8422

Bellis perenis (Plantextrakt) este un remediu homeopatic obţinut dintr-o plantă din familia Compositae, numită părăluţă sau bănuţi. Ca majoritatea plantelor din această familie (Arnica, Calendula etc), şi remediul Bellis perenis este foarte util în urmări ale traumatismelor, loviturilor, şocurilor. Dar, acest remediu homeopatic este deosebit de util femeilor, pentru că este unul dintre cele mai importante remedii homeopatice
care pot fi folosite după traumatismul sânilor. Multe femei care alăptează primesc câte o lovitură puternică din partea bebeluşului, iar în locul traumatismului, luni sau ani mai târziu pot apare noduli sau chiar tumori. Bellis perenis CH 7 sau CH9, 3 granule de 2 sau 3 ori pe zi, 14-21 zile după perioada traumatismului ajută la vindecarea completă a echimozei sau tumefierii post-traumatice şi previne apariţia de complicaţii ulterioare.
O pacientă de-a mea s-a lovit accidendal cu sânul într-o piesă de mobilier şi câţiva ani după traumatism, s-a dezvoltat în acel loc o tumoră (un nodul fibros, nedureros şi mobil). Bellis perenis CH30, 3 granule o dată pe zi, zilnic, o lună a determinat mişcorarea tumorii şi după alte două luni, dispariţia ei completă.
În cărţile de Materia Medica, remediul Bellis perenis este indicat şi în cancerul mamar apărut la o perioadă de timp după traumatisme la nivelul sânilor. Este unul dintre medicamentele homeopatice care pot fi utilizate, dar să nu uităm că problema cancerului este una complexă şi tratamentul unei astfel de afecţiuni nu poate fi realizat cu un singur tip de preparat.
De asemenea, Bellis perenis este indicat în traumatisme ale pelvisului, în special după o naştere mai laborioasă. Este indicat atunci când există după naştere o senzaţie de durere surdă la nivelul întregului bazin, al uterului şi al perineului, ca după o lovitură intensă. De asemenea, după intervenţii delicate, tip chiuretaje, dacă persistă o senzaţie de durere surdă la nivelul perineului sau întregului pelvis, Bellis perenis CH 7 sau CH9, 3 granule de 3 ori pe zi, 7-10 zile, poate determina dispariţia rapidă a simptomelor.
Alături de sunătoare (Hypericum performatum), remediul homeopatic Bellis perenis poate fi utilizat după traumatisme ale coccisului (adică după căderi în fund, cu persistenţa de dureri intense, neplăcute şi sâcâitoare la statul în şezut).
Remediul homeopatic se administrează individualizat în urma unei consultaţii riguroase efectuate de către medicul homeopat, care stabileşte remediul potrivit fiecărui pacient în parte.
 
Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!