Noutati

Stiri medicale

Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) este nefuncțional

on .

Celebrul sistem informatic al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) este din nou nefunctional, informeaza pe siteul propriu printr-un comunicat de presa Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF). Aceasta nu este o noutate atata timp cat fiecare pacient s-a confruntat cu timpi de asteptare la medicul de familie pentru a-si primi reteta in urma consultatiei.

"Data trecuta cand s-a intamplat ni s-a spus ca unele componente ale sistemului si-au depasit durata de viata. Acum probabil ca altele.", spun pacientii.

Reprezentanții organizațiilor sindicale au consimțit să renunțe la greva generală, programată în data de 11 mai 2018.

on .

sorina pinteaAstazi reprezentanții sindicatelor "Sanitas" și "Solidaritatea Sanitară" s-au intalnit la guvern cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Olguța Vasilescu, si secretarul de stat din Ministerul Finanțelor Publice, Daniela Pescaru.

În urma discuțiilor s-a convenit încheierea unui acord care stipuleaza printre altele acordarea unei sume compensatorii pentru toții angajații din sistemul sanitar care au înregistrat diminuări de venituri nete față de nivelul lunii februarie 2018. Suma compensatorie va acoperi integral diferența.

Raport: Aproape un sfert dintre unitățile medicale nu au o stare igienico-sanitară bună

on .

 

 

 

Potrivit unui raport prezentat de ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu și realizat în urma controalelor interjudețene și intrajudețene din lunile ianuarie și martie, în 23% din unitățile medicale nu se asigură o stare igienico-sanitară corespunzătoare, informează AGERPRES.

Același raport, făcut public marți de ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, arată că nu se asigură suprafața minimă pe pat.

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!