Noutati

Dieta alimentară singură este la fel de eficientă ca şi combinaţia dintre regim şi exerciţii fizice

on . . Accesări: 2862

Conform unui nou studiu se pare că mult lăudata combinaţie dintre exerciţiile fizice şi regimul alimentar strict nu constituie singura metodă eficientă pentru a scăpa de kilogramele în plus, informează Reuters recepţionată de Rompres. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că doar o dietă strictă, fără exerciţii fizice, este absolut suficientă pentru a slăbi. ''Pentru a pierde kilogramele în plus este suficent să ştii să menţii diferenţa între numărul caloriilor consumate şi numărul caloriilor arse de organism în timpul rutinei zilnice'', susţine Dr. Leanne Redman de la Centrul de Cercetare Biomedicală Pennington din Baton Rouge, Louisiana. ''Am descoperit că nu contează dacă această pierdere de calorii este obţinută doar prin dietă sau arsă printr-un program riguros de exerciţii fizice'', a mai adăugat ea.
 Acest studiu a fost realizat pe un grup de 35 adulţi supraponderali dar sănătoşi (16 bărbaţi şi 19 femei) şi a durat 6 luni. Doisprezece dintre aceştia au fost supuşi numai unui riguros regim alimentar şi au reuşit să reducă acumularea de calorii în organism cu 25%. Alţi doisprezece au fost supuşi unui program combinat de dietă şi exerciţii fizice. În cazul acestui grup s-a înregistrat o reducere cu 12,5% a numărului de calorii acumulate dar şi o îmbunătăţire a tonusului şi a formei fizice. Ceilalţi 11 subiecţi au constituit eşantionul martor, ei nefiind supuşi nici regimului alimentar şi nici exerciţiilor fizice.
 Oamenii de ştiinţă au remarcat că grupul supus programului strict alimentar a înregistrat pierderi în greutate similare cu cele ale grupului ce a făcut şi exerciţii fizice în afară de dietă. Astfel subiecţii din cele două grupuri au pierdut aproximativ 10% din masa corporală, 24% din masa de grăsime şi 27% din masa de grăsime abdominală viscerală - stratul de grăsime depus adânc în organism şi responsabil de creşterea riscului afecţiunilor sistemului circulator.
 Astfel, atât timp cât scopul este pierderea în greutate, atât regimul alimentar cât şi exerciţiile fizice ajută. Totuşi, aşa cum subliniază cercetătorii americani, practica regulată a exerciţiilor fizice poate duce la o îmbunătăţire a formei fizice aerobe şi poate diminua riscul apariţiilor unor boli de inimă, a diferitelor forme de diabet şi a anumitor tipuri de cancer. (Rompres)

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!